Siw Malmqvist akut sjuk – TV4:s panikåtgärd efter hemska beskedet

siw malmkvist

Siw Malmkvist är en av artisterna vars karriär kommer lyftas fram under Så mycket bättre, men hennes tid i programmet blev kortare än tänkt.

Slå på ljud

Siw Malmkvist, 84, är en av Sveriges mest rutinerade och folkkära artister och senare i höst får tv-tittarna glädjen att kunna följa henne i programmet Så mycket bättre i TV4.

Men under inspelningarna stötte artisten på patrull, rapporterar Aftonbladet. Hon kände sig plötsligt sjuk, och tillsammans med produktionen bestämde de att det var dags att lämna programmet i förtid. Så en halv dag för tidigt bar det av iväg från huset på Gotland.

När tidningen når Siw berättar hon att det är symptom på en förkylning som hon drabbats av.

– Det var lika bra att lämna. Jag ville inte smitta de andra, då hade det blivit bekymmer.

TV4-chefen svarar efter sjukdomen

Det kunde däremot inte ha med coronaviruset att göra, då Siw innehar klart fullgott skydd i form av både vaccinering och antikroppar. Hon kollades dessutom av ett sjukvårdsteam på plats.

siw malmkvist

Siw Malmkvist kommer synas i rutan i höst när Så mycket bättre drar igång.

Alex Ljungdahl/Expressen/TT

”Siw hade ont i halsen i måndags kväll och kände sig hängig. Hon missar därför sin sista dag på inspelningen av ’Så mycket bättre’. Men vi har haft några superbra dagar tillsammans och fått med oss fint material att visa tittarna senare i höst. Siw Malmkvist är fullvaccinerad och medicinsk personal som undersökt henne konstaterar att det inte kan röras sig om covid- 19.” berättade Martin Nygren, exekutiv producent för Så mycket bättre för Aftonbladet.

Den alltför korta vistelsen till trots så trivdes Siw utmärkt bland de andra artisterna i det gotländska sommarparadiset.

– Det var fantastiskt roligt. Roliga och underbara människor, unga människor, som var jätteroliga att träffa.

Foto: TT.