Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skådespelaren utbytt i julkalendern – SVT:s svar på händelsen

12 dec, 2022, 20:30 
Indra Nordemar

Hon skulle haft en viktig roll i julkalendern 2022, men stoppades i sista stund.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Se nya trailern för SVT:s julkalender ”Kronprinsen som försvann” här!Brand logo
Se nya trailern för SVT:s julkalender ”Kronprinsen som försvann” här!

Kronprinsen som försvann, årets julkalender, har hyllats av många. Ja handlingen verkar locka både stora som små. I huvudrollen Carl Willhelm ser vi Xavier Canca-Englund. När hans mor försvinner, efter hans pappas död, tvingas han fly slottet.

Hertiginnan Augustina hoppas då på att få ta över tronen. Men Augustinas roll fick hen helomvändning precis innan inspelningarna drog i gång.

Augustina spelas i dag av Alva Bratt, men den tittarna egentligen skulle se i rollen var Happy Jankell. Hon var en av dem som först presenterades av SVT, men sedan plockades hon plötsligt bort ur rollistan.

Skådespelaren ersatt av SVT i julkalendern

I ett meddelande till Hänt förklarar hon nu vad som hände.

”Av privat anledning var jag tvungen att hoppa av projektet innan inspelningen satt igång. Men de glömde att skriva av mig från rollistan. Jag skulle spelat Augustina men Alva Bratt tog över rollen med bravur! Hon är så duktig och gör en utmärkt Augustina!”, skriver Happy.

Även SVT bekräftar nu situationen.

”Det stämmer att Happy skulle ha varit med i årets julkalender, men hon fick hoppa av av personliga skäl. Istället fick Alva Bratt rollen som Augustina”, skriver Lisa Andrae, projektledare för julkalendern i ett mejl till Hänt.

Tur att det löste sig i alla fall – och bra blev det ju!

Augustina som spelas av Alva Bratt, skulle egentligen ha spelats av Happy Jankell. Foto: SVT

Foto: TT

Annons