Skådespelaren Göran Forsmark hittad död!

göran forsmark död
Göran Forsmark, känd från bland annat Jägarna, har avlidit. Enligt Aftonbladet hittades 65-åringen död.
Annons

Göran Forsmark är ett känt ansikte för alla som följt svensk film någorlunda väl de senaste decennierna. Filmer som  ”Jägarna”, ”30:e november”, ”Populärmusik från Vittula” och ”Livet är en schlager” har alla lockat biopubliken i mängder.

Annons

Nu sörjer Film-Sverige en kär bekantskap. Enligt Aftonbladet hittades Göran Forsmark död i sitt hem i Sundbyberg i går, tisdag.

– Jag fick reda på det igår, vi har pratat med varandra flera av oss klasskamrater från scenskolan. Det är en jättestor förlust med en så ovanlig och engagerad och vild person. Det kommer märkas att han är borta och jag tycker att det är så enormt tråkigt. Jag blev så ledsen när jag fick veta. Han var en människa som var lite utanför boxen. Det är en otrolig förlust, för mig personligen men också för teatern och filmen. Han hade roliga arbeten framför sig, säger skådespelaren och vännen Ann Petrén till tidningen.

Annons

Göran Forsmark avliden – hittades död

göran forsmark död

En av de sista som arbetade med Göran var Jonas Selberg Augustsén, som regisserade honom i filmen ”Den längsta dagen”.

Annons

– Vi spelade in i Boden. Norrbotten var ju något som hans hjärta tickade extra hårt för. Det är verkligen tråkigt att höra att han har gått bort, han var ju inte särskilt gammal. Göran är lite av ett unikum inom Skådespelarsverige. En sån som syns i de flesta sammanhang och han var en väldigt färgstark och originell person. Väldigt rolig att jobba med, säger Jonas till Aftonbladet.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Skådespelaren Göran Forsmark hittad död!”

 1. Farbror Blå skriver: 12 augusti, 2020

  Jag upplever att svenskdam.se blivit ett eko av kvällstidningarna. Inser att det är totalt stiltje inom monarkin i Coronatider men nog måste det väl finnas mycket att skriva om vad gäller tidigare monarker. Eller är det fortfarande inte tillåtet att tala om deras eventuella tillkortakommande? De nu sittande har vi vänt ut och in på tillräckligt nu kan jag tycka.


 2. Bror skriver: 12 augusti, 2020

  För några år sedan klagade en av våra flitigare filmregissörer över att det inte längre fanns några manliga skådespelare som kunde agera trovärdigt i rollen som arbetare. Då glömde han Göran Forsmark!
  I Lars Molins många produktioner fick däremot hans begåvning utrymme att spela över hela registret. Och man var alltid lika imponerad över slutresultatet.
  Av respekt för Göran Forsmark lägger vi nu betoningen av både för- och efternamn på den första stavelsen. Det är han värd.
  Tack Göran.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar