Skådespelaren Göran Forsmark hittad död!

göran forsmark död

Göran Forsmark, känd från bland annat Jägarna, har avlidit.Enligt Aftonbladet hittades 65-åringen död.

Göran Forsmark är ett känt ansikte för alla som följt svensk film någorlunda väl de senaste decennierna. Filmer som  ”Jägarna”, ”30:e november”, ”Populärmusik från Vittula” och ”Livet är en schlager” har alla lockat biopubliken i mängder.

Nu sörjer Film-Sverige en kär bekantskap. Enligt Aftonbladet hittades Göran Forsmark död i sitt hem i Sundbyberg i går, tisdag.

– Jag fick reda på det igår, vi har pratat med varandra flera av oss klasskamrater från scenskolan. Det är en jättestor förlust med en så ovanlig och engagerad och vild person. Det kommer märkas att han är borta och jag tycker att det är så enormt tråkigt. Jag blev så ledsen när jag fick veta. Han var en människa som var lite utanför boxen. Det är en otrolig förlust, för mig personligen men också för teatern och filmen. Han hade roliga arbeten framför sig, säger skådespelaren och vännen Ann Petrén till tidningen.

Göran Forsmark avliden – hittades död

göran forsmark död

En av de sista som arbetade med Göran var Jonas Selberg Augustsén, som regisserade honom i filmen ”Den längsta dagen”.

– Vi spelade in i Boden. Norrbotten var ju något som hans hjärta tickade extra hårt för. Det är verkligen tråkigt att höra att han har gått bort, han var ju inte särskilt gammal. Göran är lite av ett unikum inom Skådespelarsverige. En sån som syns i de flesta sammanhang och han var en väldigt färgstark och originell person. Väldigt rolig att jobba med, säger Jonas till Aftonbladet.