Skådespelaren Kjell Wilhelmsen förlorade sitt barn

kjell wilhelmsen stjärnorna på slottet

Kjell Wilhelmsen, aktuell i Stjärnorna på slottet, förlorade sin son strax innan han skulle födas.

Skådespelaren Kjell Wilhelmsen är en av fem stjärnor när succéprogrammet Stjärnorna på slottet har premiär lagom till julhelgen på SVT. En del känner nog igen honom i rollen som Glenn i 30 grader i februari och för sin medverkan i På Spåret år 2018.

Det få känner till är dock att han har drabbats av flera tragedier privat. Bland annat har han varit svårt sjuk i bröstcancer och förlorat en syster.

Hösten 2009 förlorade dessutom Wilhelmsen och hans dåvarande sambo sin son Valdemar som avled strax innan han skulle födas. Något han själv har berättat om i ett reportage i Hallands Nyheter år 2014.

Väntade sitt andra barn

Han och dåvarande sambon Ulrika väntade sitt andra barn. Några veckor innan pojken var beräknad att födas, tyckte Ulrika inte längre att hon kände igen fosterrörelserna.

Väl på sjukhuset konstaterade läkarna att fostrets hjärta inte längre slog. Dagen därpå blev förlossningen igångsatt.

– Barnmorskan som satt bredvid mig snyftade högt under hela förlossningen. Det gav på något sätt en bekräftelse på att det här inte var okej, berättade Ulrika då.

– Det spelar nog ingen roll hur lång tid det går, man minns varje minut av de här timmarna, sa Kjell.

"Där bröt jag ihop fullständigt"

När pojken kom ut blev det alldeles tyst i salen. Ingen ur personalen sa någonting. Ingen gjorde någonting. Det var alldeles stilla.

– Den tystnaden är ett av de starkaste minnena för mig. Där bröt jag ihop fullständigt. På tolv timmar hade allt slagits sönder, berättade Kjell.

Varför Valdemar dog blev aldrig riktigt fastställt. Kjell och Ulrika ville inte att kroppen skulle obduceras.

Fick en dotter - efter tragedin

Efter ett år fick Kjell rollen i tv-serien 30 grader i februari, och familjen följde med till inspelningarna i Thailand. Då blev de gravida på nytt, och nio månader senare föddes dottern Mira.

– Jag minns att jag bara skrek. Jag skrek av glädje, av smärta, av sorg, allt kom över mig där och då, berättade Ulrika, Kjells ex-sambo i intervjun.

Foto: TT

Källa: Hallands Nyheter