Skådespelaren Tomas Norström har dött – blev 65 år gammal

Tomas Norström från "Jägarna" och "Pistvakt" har avlidit, 65 år gammal.

Slå på ljud

Natten till den 3 oktober somnade skådespelaren Tomas Norström in i sviterna av cancer. Han blev 65 år gammal.

– Vi är enormt påverkade av det som har hänt, det är fruktansvärt. Vi har förlorat vår älskade Tomas. Han dog av hjärntumörer, säger Tomas sambo Anna Oldner till Aftonbladet.

Tomas avled på Ersta Hospice i Stockholm. Han efterlämnar sig sambon Anna, två barn samt två bonusbarn.

Tomas Norström skådespelarkarriär – gjorde succé

Tomas är känd från bland annat "Jägarna" och "Pistvakt", och i fjol hade han en roll i "Lasse Majas detektivbyrå".

Komediserien "Pistvakt" blev en succé i slutet 90-talet som Tomas skapade tillsammans med kollegorna Lennart Jähkel och Jacob Nordenson. Trion spelar tre vuxna bröder som bor kvar hemma hos sin mamma i den norrländska byn Svartlien.

– Vi hade knappt några pengar och gick enbart på lust och tog vad som fanns på teatern till rekvisita och tejpade upp. Men jag minns det som en helt underbar tid, har Tomas berättat i en intervju med Aftonbladet.

Tomas Norströms framtidsplan – ville skriva skönlitterärt

Så sent som i maj i år verkade Tomas kry när han intervjuades av Aftonbladet på sin 65-årsdag.

– Det känns ju lite speciellt, men jag har egentligen inga problem med att bli äldre, det rör mig inte så mycket. Jag har ingen noja, sa han då.

Dessutom hade en en vision om framtiden. Han hade precis kommit in på en folkhögskola då han alltid haft en dröm om att skriva skönlitterärt.

– Jag har alltid skrivit manus och sådant, men nu vill jag ta det ett steg längre. Målet är att göra klart ett projekt som jag har skrivit på länge. Jag skriver om mig själv i förhållande till olika situationer där jag försöker förstå varför jag har reagerat på ett visst sätt. Det handlar också om sekter som det finns mycket av inom teatern.

Vila i frid Tomas!

Foto: TT, SVT