Skandal i Masked Singer – domarna lämnar i protest

Masked Singer

Masked Singer skakas av en stor skandal efter ett avslöjande.
Det här är Masked Singer
1:19

Efter reklamen: Det här är Masked Singer

(1:19)

Slå på ljud

Masked Singer är på pappret ett väldigt märkligt tv-upplägg. Tolv kända personer iklär sig masker, ställer sig på en scen och framför låtar. Vilka som döljer sig under maskerna är superhemligt. Tanken är att kändisjuryn, som består av Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Nour El Refai, ska identifiera stjärnorna bakom dräkterna.

Skandal i Masked Singer – vägrar vara med

Nu ska programmet få en säsong två i TV4! Panelen är oförändrad och David Hellenius återkommer som programledare.

– ”Masked Singer” var absolut en av förra årets ljuspunkter för mig. Har verkligen längtat tillbaka till mina jurykompisar, David och alla maskerna. Förra året bjöd ju på riktiga överraskningar bakom maskerna! Älskar också att ALLA blir så engagerade i programmet, säger Pernilla Wahlgren till Expressen.

– I år känns det som att vad som helst kan hända! Frågan är om det finns en Wahlgren med i år också tro…?.

Men frågan är om svenska Masked Singer blir föremål för samma kontrovers som den amerikanska versionen blev i senaste avsnittet. Då avslöjades den kontroversiella politikern Rudy Giuliani som en av sångarna, vilket fick domarna Ken Jeong och Robin Thicke att lämna scenen i protest.

"Falska och vilseledande påståenden"

Rudy Giuliani är nämligen en väldigt utskälld person i USA. Han är före detta borgmästare av New York, men på sista tiden har han fått mer uppmärksamhet som juridiskt ombud åt ex-presidenten Donald Trump. Giuliani hävdade att Trump fallit offer för röstfusk när han förlorade valet mot Joe Biden.

Som en konsekvens av detta blev Guliani av med sin advokatlicens i delstaten New York.

”Vi drar slutsatsen att det finns ovedersägliga bevis för att den tilltalade kommunicerade bevisligen falska och vilseledande påståenden till domstolar, lagstiftare och allmänheten i sin egenskap av advokat för den tidigare presidenten Donald J. Trump och Trump-kampanjen i samband med Trumps misslyckade försök att bli omvald 2020", skrev delstatens högsta domstol i sitt beslut.