Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skandalpojkvännen tillbaka i Agnetha Fältskogs liv – vännerna gör allt för att stoppa det

05 maj, 2023, 19:30 
Agnetha Fältskog
Agnetha Fältskogs skandalpojkvän är tillbaka i hennes liv – men hennes vänner gör allt för att stoppa det.
Annons

Agnetha Fältskog är en av våra mest uppskattade artisterna genom tiderna. Hon är självfallet mest förknippad med Abbas osannolika framgångar – men det finns ett mörkare kapitel i hennes liv som också rönt stort intresse.

Vi talar om hennes mycket märkliga samröre med Gert van der Graaf. Gert är föremålet för en ny dokumentär på Amazon Prime, "Take a chance" – en dokumentär som Agnetha själv försökt stoppa.¨

Agnetha Fältskog - livet efter ABBABrand logo
Agnetha Fältskog - livet efter ABBA

Skandalpojkvännen tillbaka i Agnetha Fältskogs liv

Gert van der Graaf
Mannen som stalkade Agnetha Fältskog i flera år.

Hon skrev ett brev till producenten John Mork, rapporterar Expressen.

– Vi skrev att vi absolut inte ville att de skulle göra den, säger Andreas Lindé, vd för Abba-sångerskans bolag Agnetha Fältskog Produktion AB.

Annons

Gert blev besatt när han såg Agnetha under Abbas framträdande i Eurovision 1974, succén med ikoniska hiten Waterloo.

– Jag fastnade för Agnetas ögon. De var så fina, säger Gert i dokumentären.

Gert började förfölja Agnetha och bedyra sin kärlek. De blev ett par, men Agnetha gjorde slut och tog till slut rättsliga åtgärder för att hålla Gert borta. Han dömdes till besöksförbud och utvisades från Sverige.

Producenterna har velat prata med Agnethas vänner om händelseförloppet, men enligt Expressen har kretsen kring sångerskan gått ihop och beslutat sig för att bojkotta dokumentären. De uppskattar inte att Gert på det här sättet letat sig tillbaka in i Agnethas liv och de gör allt för att stoppa det.

Leif Schulman fäller sin dom

Den ende som tituleras som vän i dokumentären är nöjesjournalisten Leif Schulman.

– Jag ser att de har nämnt mig som vän och det tycker jag är väl överdrivet. Någon vän till Agnetha är jag tyvärr inte utan allmän Abba-expert, säger Leif till Expressen.

Maria Thulin, som har regisserat dokumentären, beklagar att Agnetha själv inte vill medverka och låta sig bli intervjuad.

Annons

– Vi hade självklart velat få mer av Agnethas perspektiv på historien. Istället har vi inkluderat medverkande som kan tala om effekten som den här typen av beteende har på människor i offentligheten, säger hon.

Annons