Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Charlotte Perrelli i blåsväder – lyxresorna med privatjet avslöjade

31 maj, 2022, 20:00 
AvIndra Nordemar

En ny granskning avslöjar Charlotte Perrellis och Anders Jensens lyxresor med privatjet.

Annons
5 frågor & svar om Charlotte Perrelli & Anders JensenBrand logo
5 frågor & svar om Charlotte Perrelli & Anders Jensen

Den globala klimatkrisen har debatterats hett världen över i flera år och ses som ett av det största hoten mot vår planet. Trots det fortsätter rika svenskar resa med privatjet – samtidigt som de offentligt uttrycker klimatångest.

I en granskning av ETC, som Expressen tagit del av framkommer det att de lyxiga privatflygningarna nått en ny nivå – och att flera välkända namn bär en stor del av "skulden".

Fullfart med privatflygningar under pandemin

När pandemin satte stop för resor ekade flygplatserna tomma. Men i byggnaden intill Bromma flygplats var resenärerna fortfarande på språng – det är nämligen Grafairs ankomsthall, det vill säga, terminal för de som reser privat.

– Det är fortfarande ett så stort behov att vi inte har luftfartyg så det räcker till. Vi har jobbat dag och natt, säger Johan Emmoth, vd på Grafair som hyr ut privatjet, enligt Expressen.

Annons

När restriktionerna sedan hävdes hösten 2021 ökade flygningarna ytterligare, då miljardärer och kändisar plötsligt började flyga hejvilt till länder som England, Portugal och Spanien.

Charlottes och Anders lyxvilla i Marbella. Foto: Instagram / laperrelli

Charlotte Perrellis och Anders Jensens lyxresor med privatjet

Några som gärna unnar sig lyxiga resor titt som tätt är schlagerdrottningen Charlotte Perrelli och maken Anders Jensen.

De har ett pampigt hus i Marbella för 50 miljoner kronor som de ofta åker till, och det är inte sällan som de även reser till andra destinationer världen över.

Nu visar ETC:s granskning att de är några av de kändisar som under pandemin rest med privatjet, trots att Charlotte tidigare pratat om sin klimatångest.

– När jag tänker på att mina barn och barnbarn ska växa upp på den här planeten. Det är stressande, har hon sagt till Expressen.

Att det inte är klimatsmart är ett faktum – och det är heller inte billigt. En enkelresa sträckan Stockholm – Göteborg går för svindlande 90 000 kronor.

Foto: TT, Instagram

Annons