Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Skidstjärnans hemliga kändisfest – stjärngästerna på lyxhotellet

27 jan, 2024, 19:00 
Anna von Koch
Här pågår Pernilla Wibergs hemliga kändisfest Pernilla Wibergs hotell i Idre fyller 20 år och just nu pågår fjällvärldens hetaste kändisfest.
Svensk Damtidning är givetvis på plats.
Annons

Stämningen är på topp när Pernilla Wiberg hotell i Idre firar 20 år.

Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Hela hotellet är VIP-abonnerat och 130 specialinbjudna gäster är på plats under den påkostade skidhelgen och galamiddagen

I cocktailvimlets syns kändisar som Mark Levengood, Caroline af Ugglas, Ingemar Stenmark, och Gunde Svan.

Mark Levengood och Caroline af Ugglas blev Pernilla Wiberg nära vän med under inspelningen av SVT-programmet Stjärnorna på slottet förra sommaren, Gunde Svan är en gammal kompis och var med redan vid hotellets invigning 2003, och Ingmar ”Stenis” Stenmark är ju Pernillas stora skidförebild och nära vän sedan tiden ihop i Monaco.

Annons

De forna skidstjärnorna Anja Pärson och Frida Hansdotter var också bjudna, men kunde inte närvara. Frida, då hon precis har fått sitt andra barn.

Artisten Martin Stenmarck står för härlig underhållning från scen och gäster rockar i takt med musiken. Pernilla Wiberg, som en gång i tiden gått i musikklass i Norrköping, fick ett litet infall och uppträdde till publikens glada jubel med sin gamla låtPrivilegie” från 1991. Fler roliga upptåg lär vänta

Ingemar Stenmark
Ingemar Stenmark är en av gästerna på kändistäta festen.

Pernilla Wiberg om jättefesten: ”Fantastisk dag”

Många av gästerna anlände redan på fredagen för kvällsmingel på hotellet, biljardspel och bastubad i den nyrenoverade relaxanläggningen.

Annons

Idag, under lördagen har Idre bjudit på förstklassig skidåkning, roliga utmaningar i Pernilla-backen, och afterski med liveband. Pernilla Wiberg är väldigt nöjd med dagen.

– Det är så kul att så många kompisar i min umgängeskrets älskar skidåkning precis som jag gör och vi har haft en fantastisk dag här i backen, säger hon till Svensk Damtidning.

Kvällens middag går heller inte av för hackor. Det serveras en förstklassig 4-rättersmeny bestående av tonfisktartar, kalvbräss med ras el hanut, sotad hjort med rosmarin och timjan, samt en caramel-mandelkaka med rårörda hjortron.

Egentligen fyllde detta gemytliga fjällhotell, som ligger mitt i backen, 20 år redan på lucia 2023, men eftersom Pernilla Wiberg och Idre fjäll var oroliga för snöbrist sköt man på jubileet tills nu.

Pernilla Wiberg på sitt hotell i Idre
Rustikt och mysigt, med en helt nyrenoverad relaxavdelning. Alpinstjärnan Pernilla Wiberg och maken Bödvar Bjerke välkomnar Svensk Damtidning till familjens semesterpärla, Pernilla Wiberg Hotell i Idre.
Annons
Inifrån Pernilla Wibergs hotell i Idre
Inifrån Pernilla Wibergs hotell i Idre
Annons

Skidstjärnan om sitt hotell: ”Ska vara mysigt”

Det barnvänliga hotellet har 44 rum, alltifrån familjerum till lyxigare sviter med balkong ut mot fjället. Pernilla har själv inrett rummen i varma, behagliga färger, så som hon gillar, och som hon själv inreder lägenheten hemma i Monaco.

– Man ska känna sig som hemma. Det ska vara mysigt och välkomnande, säger hon.

Hotellets restaurang PW Bar & kök, serverar god hemlagad mat, ekologiskt och närproducerat i så stor utsträckning som möjligt. I baren serveras även lokalproducerad öl.

Här finns också gym, skid- och cykelförråd, samt lekrum för barnen. Och en bit bort i Idre även ett stort aktivitetscenter med pool, bowling, badminton med mera.

Pernilla Wiberg hotell är det enda året-runt-öppna hotellet i Idre och det finns mängder med aktiviteter att göra även på sommaren, såsom att vandra, köra mountainbike, rida, och åka forsränning.

Pernilla Wiberg hotel
Här, på Pernilla Wibergs hotell i Idre, pågår festen.

Foto: TT/Per Arvidsson

Annons