Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skrällen! Loa Falkman tillbaka i Ica-reklamen – matjätten bekräftar

11 apr, 2024, 12:30 
Nu har det hänt igen! Loa Falkman syns ännu en gång i Ica-reklamen.
Annons
TV: Loa Falkman och hustrun Rosy lurade på hela sin förmögenhet – berättar i "Renées brygga"Brand logo
TV: Loa Falkman och hustrun Rosy lurade på hela sin förmögenhet – berättar i "Renées brygga"

I sex år var Loa Falkman Ica-Stig med hela svenska folket. När han lämnade så väcktes först en sorg, som med tiden gick över till vilda spekulationer kring vem som skulle ta över den ikoniska reklamfilmsrollen.

För tre år sedan, i början av 2021, stod det klart att Loa Falkman dessutom ersatts av två personer: Björn Kjellman och Suzanne Reuter – två personer som knappt hade nämnts under den vilda spekulationsfest som rådde strax innan beskedet.

– Jag har hållit på med det här i sex år och jag känner kanske att det är dags att lämna över den här kavajen. Ut med det gamla, in med det nya skulle man kanske kunna säga, säger Loa Falkman i den sista reklamfilmen som Ica-Stig.

Annons
Loa Falkman
Loa Falkman har tidigare porträtterat rollen som Ica-Stig, men lämnade efter sex år i tjänst.Karin Törnblom/TT

Dyker upp i Ica:s reklamfilmer

Fraser som ”allt har sin tid” och ”jag gör så mycket olika andra grejer hela tiden” lämnade Loa Falkmans mun i samband med avskedet från matjätten.

Frågan är bara om Loa Falkman helt gått vidare. Trots att han inte längre porträtterar Ica-Stig, har han fortsatt att dyka upp i Ica:s reklamfilmer med jämna mellanrum.

Då har man kunnat se hur han vandrat omkring i butiken i rollen som sig själv. Ica-Stig tycks vara ett minne blott, samtidigt som det blivit något av ett stående skämt att de andra karaktärerna inte känner igen honom.

Annons

Loa gör comeback

Ut med det nya, in med det gamla skulle man också kunna säga. För nu har Loa Falkman återigen gjort comeback i en reklamfilm signerad Ica.

Ännu en gång i är det rollen som sig själv han står i butiken. Där står han och inspekterar en vara, samtidigt som han tycks vara en helt främmande person för Ica-veteranen Ulf.

Det bjuds också på en liten interaktion mellan Ulf och Loa.

– Kan du gissa hur gammal jag är? frågar Loa.

– Typ hundra, svarar Ulf.

Ica-Ulf och Loa Falkman
Ica-Ulf och Loa Falkman återförenade i senaste Ica-reklamen.Youtube

Foto: TT/Youtube

Annons