Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Slår ifrån sig efter kritiken – hårda attacken mot Mästarnas mästare: "Är ju fånigt"

07 okt, 2023, 08:00 

Programledaren Micke Leijnegard håller inte alls med om kritiken.

Annons

Mästarnas mästare har varit en populär långkörare i 15 säsonger. Nyligen blev inspelningen av den 16:e klar och i årets startfält syns idrottsstjärnor som Anja Pärson och Tony Rickardsson.

Det här är Micke LeijnegardBrand logo
Det här är Micke Leijnegard

Programledaren Micke Leijnegard säger till Svensk Damtidning att han ser fram emot säsongen, att den kommer falla tittarna i smaken och att kemin mellan deltagarna är fascinerande god.

– Det är sån otrolig skillnad i energi och de har verkligen roligt i huset. En fantastisk cast. Sånt vet man inte innan, men de var som ett stort kompisgäng som älskade varann och ingen ville åka hem.

Mästarnas mästare
Mästarnas mästare.

Hårda kritiken mot Mästarnas mästare

Att programmet har kunnat hålla på i så många säsonger är ju så klart på grund av dess popularitet. Samtidigt har det kommit en hel del kritik de senaste säsongerna och många har tyckt att casten inte varit tillräckligt känd.

Annons

Aftonbladet sportjournalist Kristoffer Bergström har i krönikor sågat programmet. När tyngdlyftaren Sofia Loft ifjol stod som segrare skrev han så här om finalavsnittet:

”SVT har svettats som om de rullat Sisyfosbollar över Gärdet, de har bönat och hoppats, försökt och misslyckats, men i slutändan fått nöja sig med rena b-uppställningen. Finalen står mellan två personer som nyss var i det närmaste okända”.

”Nä, deltagarlistan i säsong 14 var såklart underkänd.”

Micke Leijnegard slår ifrån sig kritiken

Micke Leijnegard håller inte alls med om kritiken. Han anser snarare att de som klagar inte förstått programmet och att det oftast brukar vara ”sportnördarna” som har åsikter.

– Äsch, det är ju fånigt. Jag har alltid känt, oavsett namnen och meriterna, så är det programmet som är stjärnan. Det är ju ett sånt fantastisk program som överraskat mig under åren, hur starkt det är, annars hade vi inte fått hålla på i 16 år.

– Jag kan förstå om man bara är sportintresserad att man blir sur, men hälften av publiken är inte sportintresserad. Det är väl sportnördarna som kan gruffa ibland och de har helt enkelt fel.

Micke Leijnergad
Micke Leijnegard.

Foto: TT

Annons