Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Omtalade Nobelklänningen går under klubban

10 mar, 2017, 16:56 
Margareta
Vilken dröm att äga denna!
Annons

I insamlingen till Biblioteksstan i Stockholms modeauktion har Rodebjer skänkt kulturminister Alice Bah Kuhnkes Nobelklänning. Den röda klänningen som syddes upp och lånades ut till kulturministern för nobelfesten i december 2016.

– Jag blev tagen, till och med lite tårögd första gången jag såg den röda klänningen. Det blev knäpptyst i ateljén när Alice Bah Kuhnke kom ut ur provrummet, vilken uppenbarelse! Den höga halsen, böljade ärmar, en djupt ringad rygg, volanger som flyter fritt ned längst en fotsid silhuett – och så det eleganta släpet, säger Carin Rodebjer i ett pressmeddelande.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Utropspriset på klänningen som burits på festernas fest är 10 000 kronor.

Utöver det har Marimekko skänkt en replika av sin ikoniska Korppi-klänning som såg dagens ljus 1974.

Men det är inte bara äldre favoriter som ska gå under klubban, svenska varumärket Hope skänker det första exemplaret av en härlig rosa fuskpäls som ingår i deras kommande höstkollektion.

Pop up-butiken Library of Fashion där auktionen hålls öppnar den 23 mars på Norrmalmstorg i Stockholm och har öppet till den 29 mars då auktionen hålls.

Annons