Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia Daléns rädsla under inspelningen av På spåret: "Jätteläskigt"

24 nov, 2023, 18:30 
Louise Wibergh Lenti
Sofia Dalén

Det var en förväntansfull men nervös Sofia Dalén under inspelningen av På spåret.

Annons
5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Komikern och programledaren Sofia Dalén intår båset i veckans avsnitt av På spåret. När hon fick frågan att vara med i programmet behövde hon inte tänka länge innan svaret kom.

– Det känns jättebra och som en stor ära. Ändå en självklarhet att tacka ja trots att det är läskigt, säger Sofia Dalén till tidningen Nu i Österåker.

En finurlig programledare med mycket humor

Hon är Jönköpingstjejen som utbildade sig till journalist och flyttade till Stockholm för att hitta de stora jobben – och hon lyckades. Från 2015 var hon programledare i P3 Star och under Melodifestivalen 2020 var hon programledare för eftersnacket med artisterna.

Under 2020 startade hon även den populära Youtube-serien ”Paradrätten” tillsammans med Kalle Möller där kända svenskar får laga sina paradrätter. Hon driver även humorpodden Widerström Dalén.

Annons

De flesta känner nog däremot mest igen Sofia Dalén från hennes medverkan i Bäst i test 2022. Där var hon en del av den stående panelen och bjöd oss på både skratt och finurliga problemlösningar. Därefter var det full rulle för Dalén som samma år gästade Benjamin Ingrossos program Benjamin’s och var värd för Grammisgalan.

Bäst i test panel 2022
Anis Don Demina, Sussie Eriksson, Sofia Dalén och Marcus Berggren var panelen i Bäst i test 2022.

Sofia Dalén om förberedelserna: "Omöjligt"

Nu är det dags för Sofia Dalén att ta sig an ett nytt uppdrag och äventyr – hon ska medverka i På spåret!

Hon har redan infunnit sig i att hon inte kommer kunna svara på några frågor rörande sport men har läst mycket korsord för att sätta sig in i de lite ordvitsigare ledtrådarna.

Annons

– Hela På spåret är ju dad jokes helt enkelt. Men det är omöjligt att plugga till, lättare att vara med, testa sig fram och inse vad som krävs, säger hon till Nu i Österåker.

Kalle Möller, Sofia Dalén
Sofia Dalén kommer inta båset och tävla tillsammans med Paradrätt-kollegan Kalle Möller.

I en intervju med Jönköpings-Posten reflekterar Sofia över vilka kunskaper hon tar med sig från familjen som eventuellt kan hjälpa henne i tävlingen.

– Vi har gjort många resor. Tältat i Italien, Kroatien och Frankrike. Öluffat i Grekland. På egen hand har jag rest lite längre och varit i New York och på Bali. Fast jag vet inte om det hjälper att ha rest mycket i På spåret. Det gäller nog att vara mer allmänbildad på ett ganska brett plan, konstaterar hon.

Det märks att Sofia har en stor respekt för programmet. Även om hon inte är rädd för att göra bort sig i TV och går in för att ha kul finns det ett allvar som lurar i en så kultförklarad produktion.

– Det var jätteläskigt när Kristian Luuk första gången sa de bevingade orden: Vart är vi på väg? säger Sofia Dalén.

Spännande att se hur långt Sofia och Kalle tar sig i tävlingen!

Foto: TT

Annons