Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Sofia Geite bryter tystnaden – efter händelsen med TV4-kollegan: ”Fel”

05 dec, 2023, 18:30 

Sofia Geite berättar nu om felaktigheten i Nyhetsmorgon.

Annons

Sofia Geite har seglat upp och blivit en av Nyhetsmorgons mest omtyckta profiler. Oftast rattar hon programmet tillsammans med Steffo Törnqvist, även han en mycket omtyckt profil i TV4.

Stora lögnen i Nyhetsmorgon avslöjad! Hör TV4-profilen Anders Pihlblad om fusketBrand logo
Stora lögnen i Nyhetsmorgon avslöjad! Hör TV4-profilen Anders Pihlblad om fusket

Efter varje sändning hör tittarna av sig med komplimanger, berömmer duon för hur väl de navigerat i nyhetsklimatet och vilken behållning det varit att få beskåda Sofia och Steffo i rutan.

Samtidigt har Sofias närvaro i TV4 gjort tittarna en smula förvirrade genom åren. Många tycker nämligen att hon och kollegan Maria Forsblom är väldigt lika och att de blandas ihop är således inget nytt.

Annons
Steffo Törnquist och Sofia Geite
Steffo Törnquist och Sofia Geite.

Sofia Geite om förväxlingen

Sofia har dock stenkoll på vem hon är. I en intervju med Aftonbladet har hon tidigare sagt att hon ofta får ta emot komplimanger som egentligen är riktade till kollegan Maria.

– Häromdagen stannade en person mig på stan och sa vilken fantastisk programledare jag var. Jag tackade så mycket och sedan sa hon hur bra jag hade varit i söndags. Då insåg jag att hon syftade på Maria.

"Många som tar fel”

Även om de sällan syns tillsammans i rutan är de goda vänner privat. Dock kommer de aldrig ifrån att folk inte tycks kunna se skillnad på dem, berättar Sofia för Expressen.

Annons

– Jag kan förstå det för vi har brunt hår och är i ungefär samma ålder. Men hon har blå ögon och jag har bruna. Och vi har helt olika dialekter, säger Sofia Geite.

– Men det är många som tar fel. Folk stannar mig på stan och tror att jag är Maria. Min dotters klasskompis kom på skolgården och pekade med hela handen en morgon och sa ”jag vill jobba precis som du och testa alla de här glassarna du fick göra i går,” och då var det Maria som gjorde det, så stor som liten tar fel, säger hon och skrattar.

Sofia Geite och Maria Forsblom
Sofia Geite och Maria Forsblom.

Foto: TT

Annons