Sofias okända tid som bartender – ex-chefens ärliga ord

07 apr, 2023, 21:00 
Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia, då Sofia Hellqvist, var en av chefens favoritanställda...

Annons

Prinsessan Sofia är idag trebarnsmamman som arbetar med att representera svenska kungahuset, tillsammans med sin make prins Carl Philip.

När Carl Philip och Sofia tillkännagav sin förlovning 2014 och fästmön presenterade i "Året med kungafamiljen" berättade hon att "hon hade levt livet".

Silvia och Sofias relation: Så är den egentligen
Silvia och Sofias relation: Så är den egentligen

Nog är det många som vet att Sofia har medverkat i realityprogrammet "Paradise hotel" och medverkat på herrtidningar lättklädd - men något som kanske hamnat något i skymundan är jobben i New York.

Tidigt 2010-tal flyttade Sofia till New York för att arbeta som yoga instruktör. Under 2-årstid jobbade hon även som bartender på en förstklassig italiensk restaurang, Serafina.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Ex-chefens hyllning till Sofia Hellqvist: "Har en lugnande effekt"

Sofias gamla chef Fabio Granato, delägare för Serafina, kan inte göra annat än hylla blivande prinsessan när Page Six pratar med honom.

– Jag kommer ihåg henne mycket väl för hon bemötte kunderna på ett mycket bra sätt och hade ett vackert leende. Om jag hade en dålig dag behövde jag bara titta på henne. Jag mådde bättre för hon är en glad och upplyftande person. Hon har en lugnande effekt på människor, säger han.

Restaurangpersonalen berättar att de fortsatt haft kontakt med Sofia, även då hon slutat jobba.

När den amerikanska tidningen intervjuar restaurangcheferna förbered Sofia och Carl Philips bröllop.

Annons

De är mycket begeistrade att deras Sofia ska bli Sveriges prinsessa:

– Vi är så glada att hon ska gifta sig och ska bli prinsessa. Hon har alltid haft bidragit till god stämning på Serafina. Vi är säkra på att hon kommer förmedla det till hela landet, hyllar Fabio.

Prinsessan Sofia
Sofia Hellqvist kunde vända sin gamla chefs dag med sitt leende.

Foto: TT

Annons