Sofias syster Lina Hellqvist har fått ett nytt jobb

camilla läckberg Christina saliba Lina Hellqvist

Vi har precis fått veta att Sofias syster Lina Hellqvist har fått ett nytt spännande jobb – bland annat tillsammans med succéförfattaren Camilla Läckberg.

Prinsessan Sofias syster Lina har fått ett nytt fint jobb! Det är investmentbolaget Invest in Her som skaffat en ny delägare. Lina Hellqvist har tidigare arbetet inom insamlingsverksamhet och har dessutom varit aktiv med Invest in Her sedan de startade. Lina har tidigare även arbetat med prinsessan Sofias hjärtebarn, Project Playground.

Vi måste leva som vi lär

– Vi grundade Invest in Her för att vi tror att fler kvinnliga ägare gör både samhället och näringslivet starkare. Vi måste leva som vi lär när vi predikar om att ägande gör skillnad för jämställdheten, skriver Christina Saliba på Instagram.

Lina Hellqvist

Prinsessan Sofias syster Lina Hellqvist.

Saliba fortsätter också att berätta om varför de valt just prinsessan Sofias syster Lina.

– Det säger sig självt att när någon är så värdefull för en verksamhet som Lina Hellqvist är för Invest in Her, då ska hon ges möjlighet att äga. Från och med nu består Invest in Her av tre delägare – Camilla Läckberg, Lina och mig. Hon är redan en oumbärlig del av Invest in Her, och imponerar på mig med värdefulla perspektiv i frågor om samhällsplanering, hållbarhet och affärsmannaskap. Varmt välkommen till ägarbordet, Lina!

Stot över deras förtroende

Lina Hellqvist säger själv i ett pressmeddelande:

– Christina och Camilla arbetar aktivt för ökat kvinnligt inflytande i allt de gör. Deras erbjudande om delägarskap i Invest in Her bevisar exakt det. Jag ser hur de förändrar näringslivet, och jag är stolt över deras förtroende att göra detsamma.

Vi har inte sett Linn så ofta ute i vimlet men naturligtvis fanns hon med på den officiella dopbilden när prinsessan Sofias och prins Carl Philips son prins Gabriels döptes ute på Drottningholm 2017.

prins Gabriels dop

Hon har imponerat med sina kunskaper

På Invest in Hers Instagram kan man läsa mer om varför författarinnan Camilla Läckberg och Christina Saliba valt just Lina:

– Lina Hellqvist är en värdefull del av Invest in Hers arbete. Hon har imponerat sedan dag ett med sina värderingar och sina kunskaper och erfarenheter inom samhällsplanering, hållbarhet och affärsmannaskap. Eftersom vi är grundade helt och hållet på övertygelsen att fler kvinnliga ägare stärker både näringsliv och samhälle säger det sig självt att Lina Hellqvist ska välkomnas med öppna armar som delägare. Till vår stora glädje tackade hon ja. Välkommen, partner!

 

Foto: TT och pressbild Invest in Her