Soldoktorn ersatt av annan man – hyllar den nye

Mikael Sandström och Lotta Engberg

Mikael "Soldoktorn" Sandström har fått kliva åt sidan för en annan man.
Slå på ljud

Mikael Sandström, även känd som "Soldoktorn", är en riktig trotjänare i Nyhetsmorgon. Med sin karakteristiska solbränna och sitt smittande lugn har han ledsagat tittarna igenom deras medicinska spörsmål i tio år.

Han blev faktiskt högtidligt firad i direktsändning tidigare i år. Programledarna Soraya Lavasani och Martin Järborg överraskade Mikael med tårta och fanfar.

– Du, vi ska faktiskt fira dig lite till, för så här är det. Det är tio år i höst nu sedan du klev in i vår studio för första gången och det vill vi fira, sa Soraya och la till.

– Du är en sol för oss och för många där hemma, och så är du solbränd ofta också.

Mikael "Soldoktorn" Sandström ersatt i Nyhetsmorgon

Mikael "Soldoktorn" Sandström och Lotta Engberg

Mikael "Soldoktorn" Sandström och Lotta Engberg – vilket power couple!

Men nu har Mikael fått konkurrens i Nyhetsmorgon. Läkarkollegan Marcus Olausson har gjort flera inhopp i rollen som medicinsk expertis och svarat på tittarnas frågor – med den äran.

"Jag hoppas ni kommer att behålla honom i Nyhetsmorgon. Som ordinarie, inte bara ibland", skriver en tittare på programmets Facebook-sida.

"Han var bra på att förklara. Hoppas han kommer tillbaka", skriver en annan.

"Behåll honom, så tydlig och lugn", skriver en tredje.

"Lugn och harmonisk läkare. Han gjorde fint intryck. Byte kanske", skriver en fjärde.

"Toppenläkare. Mer av honom", skriver en femte.

Svaret från TV4 och Nyhetsmorgon

Men alla oroliga Soldoktorn-fans kan pusta ut. Marcus Olausson är bara ett slags tillfällig ersättare till Mikael, inte en permanent. Så här skriver TV4 i ett mejl till sajten Nöjeslivet.

”Marcus Olausson medverkar då och då i Nyhetsmorgon både på vardagar och helger. När Dr Mikael inte medverkar på tisdagar varierar vi ämnen och experter och där är Marcus en av dem. Förra veckan medverkade tex Överläkare Helena Kopp Kallner i Mikaels frånvaro”, skriver TV4:s pressdesk i ett mejl till Nöjeslivet.

Och för Mikael kan det kanske vara skönt med en paus. Speciellt eftersom det ger honom mer tid med kärleken Lotta Engberg!

LÄS MER: De får bo på kungens privata ö – reglerna som gäller

LÄS MER: Suzanne Axells okända tragedi – lämnades

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet