Mikael "Soldoktorn" Sandström får nobben av TV4 – efter 10 år

Mikael Sandström vill ha mer, men det får han inte av TV4.

Slå på ljud

Mikael "Soldoktorn" Sandström har varit hängiven Nyhetsmorgon i över tio år. Men nu berättar han att TV4 inte gett gehör för hans önskemål.

Mikael har arbetat som läkare på intensivvården i många år, men nyligen valde han han att säga upp sig, men ändå fortsätta som husläkare i Nyhetsmorgon. Men sanningen är att han egentligen hade velat ha mer tid än vad han får för att berika svenska folket med kunskap.

Mikael Sandström stoppas av TV4

Till tidningen Hänt berättar han nu:

– Hade jag haft längre tid eller ett eget program så hade jag kunnat förklara mer och noggrannare men nu är vi väldigt hårt styrda. Jag har ju en viss tidsgräns i Nyhetsmorgon så jag måste ju anpassa mig. Det är lite trixigt ibland. Jag har ju sagt flera gånger till TV4 att jag tycker att vi ska på ett bra och konkret sätt utmana Fråga doktorn till exempel, varför inte göra ett program?, har han tidigare sagt.

Men dessvärre håller inte kanalen med honom och dissar idén:

– TV4 är inte intresserade av det utan vill använda mig på ett annat sätt, och då får jag ju anpassa mig. Det hade varit kul och intressant att kunna gå in lite djupare på ämnena för jag kan själv uppleva att jag stressar igenom tiden men det är ju så när man har en tidsram.

Foto: TT