Solsidan-profilens avslöjande om sexchocken i tv

Josephine Bornebusch.

Josephine Bornebusch.

WALLSKOG EMMA/Aftonbladet
Josephine Bornebusch fick en chock under inspelningen av en intim scen.
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla
0:46

Efter reklamen: 5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

(0:46)

Slå på ljud

40-åriga Josephine Bornebusch är just nu av Sveriges mest profilerade skådespelare. Hon fick sitt genombrott under SVT-serien "Playa del Sol" som sändes under början av 2000-talet.

Därefter blev hon "Mickan" med hela svenska folket när hon hade en av huvudrollerna i TV4-succén "Solsidan". Nu är Bornebusch aktuell i den nya serien ”Harmonica” som hade premiär på Viaplay under söndagen. Tillsammans med välkända Jonas Karlsson gestaltar de ett par som försöker få ihop kärleken efter många år tillsammans.

Duon lärda känna varandra under inspelningen av Solsidan.

– Sedan var jag med i ”Welcome to Sweden” och så gjorde vi ”Hallonbåtsflyktingen” ihop. Men jag tror det var på Irland, när Josephine regisserade mig i LasseMaja-filmen, vi på allvar började prata om att vi båda skriver och borde göra något ihop, säger Jonas Karlsson i en intervju med Aftonbladet.

Sexchocken mitt under inspelningen

Men serien har drabbats av stora problem. Coronapandemin har skjutit upp inspelningen och resulterade i att flera scener som skulle ha spelats in utomlands spelades in i Sverige.

Ett hotellrum byggdes upp i Leos Lekland vid Sickla Centrum. Väl där, under inspelningen av en intim scen, fick Josephine Bornebush en chock.

– Mitt under en intim scen i sängen kunde det komma en högtalarröst från köpcentret: ”Var vänlig håll avstånd!”, säger Josephine och skrattar.

Men att inspelningen sköts fram ser Jonas Karlsson enbart som positivt.

– Då hann vi tänka på vad de har för inre konflikter, vad de ville med livet, det konstnärliga kontra att tjäna pengar, även det där med missbruksproblematiken, vi hann mejsla ut dem ordentligt, säger han.

Josephine Bornebusch är gift med Erik Zetterberg. Tillsammans har paret två barn.

LÄS MER: Bilderna i SVT får alla att skratta: "Fan vad sjukt"

LÄS MER: Så mycket pengar tjänar Carina Bergfeldt

LÄS MER: Carina Bergfeldt avslöjar – så träffade hon okända maken