Sonen talar ut efter Ingvar Oldsbergs död: "Vi hade våra schismer"

Ingvar Oldsberg och Staffan Oldsberg

Ingvar Oldsberg har lämnat oss. Nu berättar sonen Staffan Oldsberg om sorgen.

Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgen
0:35

Efter reklamen: Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgen

(0:35)

Slå på ljud

Ingvar Oldsberg sörjs av en hel tv-värld. Igår kom beskedet att tv-legendaren somnat in vid 76 års ålder.

Det var via Aftonbladet som hans familj skickade ut ett meddelande till allmänheten.

”Ingvar Oldsberg avled idag lugnt och stilla efter en kort tids akut sjukdom. Mot bakgrund av vår svåra stund ber vi alla att respektera vårt behov av avskildhet och lugn. Vi undanber oss kontakt till dess vi ger vidare besked”, skriver familjen i ett meddelande som undertecknas av Maria, Staffan, Karolina och Viktoria.

Sonen berättar om Ingvar Oldsberg

Ingvar Oldsberg och Staffan Oldsberg

Ingvar Oldsberg var en varm pappa!

Staffan Oldsberg, Ingvars son, är själv tv-profil. Han berättar för Expressen att hans pappa levde ett isolerat liv i slutet, där hans ständiga hälsoproblem tvingade honom att stanna hemma i lägenheten.

– Det har varit jobbigt för farsan, självklart, han har varit mycket sjuk och nedstämd och lite så där. Men det positiva i det hela är att han och jag återknöt kontakten, säger Staffan till Expressen.

Staffan talar kärleksfullt om sin pappa, samtidigt som han medger att Ingvar inte alltid var så lätt att handskas med.

– Vi hade våra schismer men vi är lika i sinnet. När jag fick beskedet så kände jag mig tom på något vis. Det enda man kommer ihåg är de bra tiderna och de goa sakerna som man har gjort, säger Staffan.

"Nästan så det blev jobbigt"

Ingvar var något av en arbetsnarkoman, vilket innebar att familjelivet blev något lidande.

– Oftast när jag växte upp så var han ju inte närvarande, han bodde ju i Stockholm och körde sina program. Men alltid när vi träffades så var det en total fokus, han var ju inte disträ när han träffade någon. Det var alltid fullt fokus och det kände både jag och min syster Karolina. De stunder han gav oss var värt flera år av tid. Det var nästan så det blev jobbigt emellanåt. Med pappa var det inga sorger.