Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Soraya Lavasanis och Martin Järborgs osäkra framtid på TV4 – berättar

03 sep, 2022, 07:00 
AvLinus Brännström
Soraya Lavasani och Martin Järborg

Nyhetsmorgon i TV4 står inför stora förändringar. Men exakt vad det innebär för de populära programledarna är ännu oklart.
– Det pågår febril aktivitet, säger Soraya Lavasani.

Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Efter chockbeskedet att långköraren Malou efter tio läggs ned stod det snabbt klart att tittarna i stället kommer att få ännu mer Nyhetsmorgon.

I stället för att som nu sluta vid 10 kommer programmet att pågå ända till 12 från och med mitten av oktober. Men hur länge är det morgon, egentligen?

– Tar du bort begrepp som förmiddag och sådant där... då har du ju bara morgon och kväll. Nä, men det är ju branding, säger programledaren Martin Järborg till Svensk Damtidning och kollegan Soraya Lavasani fyller i:

Nyhetsmorgon är ju ett välbeprövat koncept som funkar och som tittarna tycker om. Då har man valt att förlänga något som man redan känner till i stället för att göra ett helt nytt program.

När Malou von Sivers slutar göra Malou efter tio blir det i stället mer tid för Jenny Strömstedt, Steffo Törnquist och resten av Nyhetsmorgon-gänget.

Så förändras Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon-programledarna jobbar redan långa pass i rutan. Nu väntar ytterligare arbetsbörda.

Annons

– För oss innebär det att vi kommer att jobba fler pass för det är fler timmar att täcka i tv, säger Soraya Lavasani.

– Men det blir inte sex timmar på raken, flikar Martin Järborg in.

– Vi kommer fortsätta att jobba ihop. En dag kanske vi jobbar tidiga passet, från 05.45 till 10 och en annan kanske vi jobbar 10 till 12-passet. Det kommer att vara en överlämning vid 10 då programledarna byts av, fortsätter Soraya Lavasani

Soraya Lavasani och parhästen Martin Järborg
Det blir mer av Soraya Lavasani och Martin Järborg i TV4 när Nyhetsmorgon förlängs.

Intensivt arbete pågår bakom kulisserna

Exakt hur allt kommer att se ut, vad de extra timmarna ska fyllas med och hur mycket programledarna ska jobba är inte klart – trots att det snart bara är en månad kvar till starten av nya Nyhetsmorgon.

– Det är väldigt mycket som är under konstruktion nu. Vad ska de här två timmarna innehålla? Hur ska vi jobba? Det är ett intensivt arbete, det pågår en febril aktivitet i detta nu, säger Soraya Lavasani och fortsätter:

Annons

– Men vi är ju positiva. Vi tycker att det är jättekul att Nyhetsmorgon blir längre och att vi får jobba mer med det här fantastiska programmet som vi tycker så mycket om.

Foto: TT

Annons