Soraya Lavasanis pengaregn – så mycket tjänar hon i Nyhetsmorgon

01 jun, 2022, 08:00 

Det hade inte många tackat nej till!

Annons

Programledarna i Nyhetsmorgon har ett slitigt, men förmodligen oerhört roligt jobb. Tidiga mornar och långa direktsändningar är vardag för Steffo Törnquist, Maria Forsblom, Sofia Geite, Jenny Strömstedt och resten av gänget.

Men kanske gör inbetalningarna den 25:e varje månad mödan värd. I alla fall om man tittar på Soraya Lavasanis bankkonto...!

Spännande uppdraget

Soraya Lavasani är ett självklart inslag i Nyhetsmorgon, och det är vanligtvis på måndagar och tisdagar som hon guidar oss genom morgontimmarna.

Hon är inte någon nybörjare i rutan. Innan hon blev aktuell för just Nyhetsmorgon huserade hon i TV4s lokaler, men då som nyhetsankare och reporter. Det var 2007 hon startade sin karriär på kanalen, men en ganska bra bit från Nyhetsmorgons skinande lokaler, nämligen i Gävle.

Sedan dess har hon hunnit med en hel del olika åtaganden. Speciellt roligt kanske var att hon tillsammans med hovreportern Catarina Hurtig fick det ärofyllda uppdraget att direktsända från Stockholms sprudlande gator under prins Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop!

Soraya på filmpremiär med maken Ralph Olsson.

Livsförändringen

Nyligen meddelade Soraya att hon ska flytta, och nu avslöjar hon för Expressen vart flyttlasset bär åt – till villa!

Annons

– Vi kommer att byta liv såtillvida att vi går från lägenhet till villalivet och allt vad det innebär. Jag är själv uppvuxen ute på landet i en stor villa, så jag är sprungen ur det. Det känns väldigt fint att ha möjligheten att ge det till mina barn, möjligheten att bara få gå ut och njuta av naturen – och komma närmare naturen. Det har jag saknat, säger hon till tidningen.

Inte billigt, men det kan man nog konstatera att Soraya har råd med. Nyheter24 har kartlagt hennes lön under 2020, och hon drar in ordentligt med stålar!

Med en fastställd förvärvsinkomst på 579 300 kronor, innebär det att Soraya Lavasani kan ta ut en månadslön på runt 48 200 kronor. Imponerande!

Foto: TV4

Annons