Soraya Lavasanis plötsliga besked: Försvinner från rutan

21 jun, 2022, 05:00 
AvIndra Nordemar

Soraya Lavasani tackar för sig i Nyhetsmorgon.

Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Nyhetsmorgon har varit ett av Sveriges populäraste aktualitetsprogram sedan 30 år tillbaka. Det sänds alla dagar i veckan och ses varje dag av hundratusentals trogna tittare.

Storsuccén beror mycket på TV4-profilerna som ansvarar för sändningen olika dagar under veckorna. En av dem är Soraya Lavasani som kommit att bli en favorit hemma i tv-sofforna.

Men nu meddelar hon att denna arbetsvecka blir hennes sista.

TV4:s ändring i Nyhetsmorgon

Nyligen gick TV4 ut med ett glädjande besked till alla Nyhesmorgon-fans.

I höst utökas nämligen sändningen på vardagarna. Det kommer att starta 05.45 i vanlig ordning, men i stället för att sluta klockan 10.00 kommer det att hålla i gång till 12.00 – vilken grej!

Annons

Men att sända live så många timmar i sträck måste vara en utmaning för programledarna. Fyra timmars direktsändning är ju mycket bara det – och snart får de alltså köra på i ytterligare två timmar.

Å andra sidan är det inte sagt hur upplägget kommer se ut – kanske kommer de att dela upp sändningen programledarna emellan? Eller blir de kanske fler?

I nuläget syns de som bekant allt som oftast i par.

Steffo Törnquist sände tidigare med Jenny Strömstedt men numera syns han oftast med Sofia Geite eller Maria Forsblom. Och Soraya Lavasani brukar ansvara för programmet med Martin Järborg på måndags- och tisdagsmorgnarna.

Soraya Lavasani och Martin Järborg försvinner från rutan

Men snart får någon annan programledarduo ta över. På Instagram ger Soraya nämligen ett besked:

"Här har ni två laddade programledare som är inne på sista arbetsveckan innan semester. Men innan dess ska ett fullspäckat Nyhetsmorgon sändas."

Annons

Ja, det är alltså både Martins och Sorayas tur att gå på välförtjänt ledighet! Men självfallet kommer de tillbaka, lagom till höstens nya satsning!

Foto: TT, Instagram / Nyhetsmorgon

Annons