Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sorayas beslut förändrade allt – påverkade vänskapen med Tilde de Paula

23 okt, 2023, 16:30 

Innan Soraya Lavasani blev en TV4-profil tog hon hjälp av Tilde de Paula.

Annons

I dag är det svårt att tänka sig Nyhetsmorgon utan profilen Soraya Lavasani. Men det fanns en tid då hon inte var en del av den ensemble som gjort att aktualitetsprogrammet känns som ett självspelande piano.

Soraya Lavasani om framtiden för NyhetsmorgonBrand logo
Soraya Lavasani om framtiden för Nyhetsmorgon

För tio år sedan gjorde hon sitt första inhopp i Nyhetsmorgon. Även om det till en början hade varit Nyheterna i TV4 som varit drömjobbet, hade Soraya fått en känsla av att hon hittat hem.

Redan då hade hon gjort grundlig research, tagit hjälp av kanalens stora stjärna Tilde de Paula – och senare kom det fram att den berömda programledaren agerat mentor till Soraya.

Soraya Lavasani
TV4-profilen Soraya Lavasani tog kontakt med TV4-stjärnan Tilde de Paula långt innan hon själv blev en profil på kanalen.

Sorayas och Tildes vänskap

Första gången Soraya kom i kontakt med Tilde var när hon pluggade. Tilde svarade, peppade och berättade för den drömmande Soraya att hon alltid lovat sig själv att stötta människor som ville in i mediebranschen.

Annons

Tildes bemötande fick Soraya att själv axla en liknande roll till framtida medieprofiler. För om det är någon som vet hur mycket det betyder att bli sedd och få stöd så är det Soraya.

– I dag är vi vänner, men Tilde har verkligen varit en mentor för mig på så många sätt genom åren. I dag får jag själv ofta förfrågningar om mentorskap eller råd. Jag tar mig verkligen den tiden eftersom det betydde så mycket för mig.

Tilde de Paula
Tilde de Paula var och är en förebild för Soraya Lavasani. I dag är de dessutom goda vänner.

Soraya började gråta i direktsändning

Ja, i dag är Soraya en av de mest erfarna programledarna i TV4. Med van hand parerar hon mellan högt och lågt, mellan tunga och mer lättsamma ämnen och ser till så att tv-tittarna får en behaglig upplevelse.

Men bara för att Soraya är en veteran, betyder det inte att det blivit lättare att stänga av känslorna med åren. Hon tror det kan bero på att hon både blivit mer avslappnad i sin roll, men också att hon blivit mamma.

– Jag har faktiskt börjat gråta under en sändning. Det var när jag och Jesper Börjesson gjorde ett inslag om svältkatastrofen i Jemen och vi fick se bilderna på alla svältande barn. Det gick rakt in i mig och då började tårarna rinna längs kinderna. Jag kunde inte fortsätta intervjun och Jesper tog över kommandot, säger hon.

Foto: TT

Annons