Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Sorgen efter Börje Salming: Brodern Stigs känslostorm – bryter ihop i sändning

11 feb, 2023, 14:00 
Stig Salming, Börje Salming

Stig Salming blir mycket berörd när han tänker tillbaka på sin framlidne bror Börje Salming.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Börje Salming , hockeylegenden som växte upp I Gävle somnade in sen höst efter en intensiv kamp med sjukdomen ALS.

I augusti blev det känt att 71–åringen hade drabbats av den obotliga sjukdomen. Tal- och sväljförmågan försämrades markant efter att familjen gick ut med Börjes hälsoläge.

Börje Salming är död – blev 71 år gammalBrand logo
Börje Salming är död – blev 71 år gammal

Under hösten hyllades Börje vid tre tillfällen – varav ett blev extra uppmärksammat.

Hyllades stort i Kanada: Stöttade sig mot vännen

Det var inte självklart att stjärnan skulle ha möjlighet att resa till Kanada, men fick till slut klartecken att flyga över Atlanten. Hustrun Pia och barnen Bianca, Rasmus, Teresa och Anders följde med till Kanada.

Salming hyllades stort då han stod mitt i Scotiabank Arena. Arenan var fylld med åskådare när Börjes gamla hockeylaget Toronto Maple Leafs hyllade ikonens ankomst i Kanada.

Annons

De stående ovationerna blev allt för mycket och han brast ut i gråt. Det var han inte ensam om. Hela arenan fylldes av en känslostorm och alla på plats var klart berörda av situationen.

Börje Salming stod lutad mot före detta hockeyspelaren Mats Sundin och Darryl Sittler när hans namn ropades ut i högtalarsystemet.

Mats Sundin berättar om känslorna på plats för Sportbladet.

– Det var...väldigt emotionellt. Men också fantastiskt att få vara med och få uppleva hur Toronto visar Börje så mycket kärlek, säger en alltjämt tagen Mats Sundin när reportern träffar honom under läktarna direkt efter ceremonin.

Brodern Stig Salming berättar om sista sms:et "Jag älskar dig"

Nyhetsmorgons specialsänder från Gävle inför Brynäs hyllningsmatch "Game för Börje" under lördagen.

Annons

Börjes bror , Stig Salming, är på plats och berättar en mycket rörande historia.

— Sedan Börje tappade talet var det svårt att kommunicera överhuvudtaget. Det blev sporadiska saker vi försökte förklara för varandra.

Salming berättar om ett betydelsefullt sms som lillebrodern skickade kort innan han gick bort.

— Jag vet det sista han skrev till mig. Jag skulle åka hem lördagen, veckan innan Börje dog. Jag berättade att jag skulle få främmande hemma i Gävle. Så jag var tvungen att åka och ta emot det folket då, berättar Stig och fortsätter:

— "Varför ska du åka hem?" sa han då. Jag förklarade att jag var tvungen. Då skrev han lite eftertänksamt "Jag älskar dig". Det var det sista jag fick, säger Stig och bryter ihop i tårar.

Stig Salming
Det var en tårfylld stund i Nyhetsmorgons specialsändning inför "Game for Börje"

Foto: TT

Annons