Sorgliga beskedet från Anders Lundin inför alla

Nu väljer Anders Lundin att följa sin dröm, trots att han vet att det kommer bli en förlust.

Han har varit programledare för några av Sveriges största tv-program. Allsång på Skansen, Robinson, Allt för Sverige och Mitt i naturen. Anders Lundin, 61, har sannerligen ett långt och imponerande CV, men skulle han själv fått välja hade musiken fått stå i centrum.

Nu släpper han en utökad version av visskivan ”Här är jag nu”, som ursprungligen gavs ut i höstas, i ett mer påkostat format.

– Jag har försökt göra något speciellt, så jag har gjort som en mini-coffeetable-bok. En blädderbok med bilder och små kärnfulla dekokter av vad låtarna handlar om, säger Anders Lundin i en intervju med Expressen.

Anders Lundin

Anders Lundin i sitt esse, uppträdandes på Allsång på Skansen 2019.

Trots hans lyckade programledarkarriär har drömmen alltså alltid varit att lyckas med musiken. Därför väljer han nu att satsa fullt ut som artist, trots att han vet att det blir en förlustaffär.

– Det är klart att jag är medveten om att det här kostar en massa pengar, men det är svårt att göra något åt. Man gör det för att man måste, säger Anders Lundin i intervjun.

Anders Lundins planer har ställts in

Corona har dock gjort att drömmen får sättas på paus ett tag, för alla konserter som Anders Lundin skulle haft i sommar har ställts in på grund av pandemin. Han skulle också ha rest till Grönland med Mitt i naturen och åkt igenom Sverige med Allt för Sverige, men för några veckor sedan kom beskedet att även det är inställt.