Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Specialistens ärliga besked till Björn Ulvaeus efter undersökningen: "Bekymmer"

18 apr, 2024, 14:00 
Björn Ulvaeus
Karin Törnblom/TT
Björn Ulvaeus har fått ett ärligt besked från en specialist.
Annons

Björn Ulvaeus är en av Sveriges kändaste personer – men också en av de mer privata. Det läcker sällan ut detaljer om Abba-legendarens liv bortom musiken och de stora scenerna.

Johan T Lindwall om Charles cancerbesked – och storbråket: ”Vägen till försoning?"Brand logo
Johan T Lindwall om Charles cancerbesked – och storbråket: ”Vägen till försoning?"

Men nu har vi fått inblick i en tidigare väldigt hemlig del av Björns tillvaro.

Björn Ulvaeus har tagit hjälp av specialist

Björn har nämligen skaffat en hund, Hansi (döpt efter Björns avlidne vän Hansi Schwarz som han spelade ihop med i bandet Hootenanny Singers). Hansi är en bedårande liten valp, vit och brun. Men att en hund är gullig innebär inte att hen är lättskött.

Annons

Därför har Björn tagit hjälp av kände hundcoachen Fredrik Steen, känd från TV4 och en riktig specialist när det kommer till hunduppfostran. Det här avslöjade Björn själv via ett inlägg på Instagram.

Fredrik har pratat om insatsen i en intervju med Expressen. Han berättar att det var Björns idé att göra deras samarbete offentligt.

– Jag har hjälpt en hel del väldigt kända personer med hund, men jag går aldrig ut med det. Zlatan nämnde mig i sin bok och Björn la upp en Instagrambild, säger Fredrik.

Annons

Enligt Fredrik är Hansi en väldigt charmig typ.

– Det är en liten valp på 14 veckor, en cockerpoo, en jättetrevlig liten krabat som så klart, med tanke på åldern, inte har några problem. Det är väl snarare så att Björn, i sin perfektionism, vill göra allting rätt, säger han.

Fredrik Steen: "Är ett bekymmer"

För Fredrik är det viktigt att hundägare tar uppfostran på allvar. Inte låter sig bländas av valparnas gulliga plyten och glömmer bort att göra jobbet.

– Det är ett bekymmer. Alla valpar, tills de är sex månader, är busiga men oproblematiska. Då är det lätt att man kommer ur den här smekmånaden så har valpen vuxit sig större och skapat sig egna problembeteenden. Då, helt plötsligt, står man i en problemsituation, säger Fredrik.

Annons