Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Spelet bakom Allsången – så blev Pernilla Wahlgren vald

30 okt, 2022, 16:00 
Indra Nordemar
Nu avslöjar hon allt om hur det gick till!
Annons
Pernilla hånas efter Allsångsbeskedet: ”Inte bra!”Brand logo
Pernilla hånas efter Allsångsbeskedet: ”Inte bra!”

Pernilla Wahlgren är inte den som ligger på latsidan. Från måndagar till torsdagar varje vecka turnerar hon med sin show "Hyrbris", mer eller mindre dagligen spelar hon in Wahlgrens värld och resterande tid jobbar hon med, sociala medier, reklamsamarbeten, sin egna hudvårdsserie L'Acuila och snart tar hon dessutom plats på Allsång scenen.

Ja, hemlighetsmakeriet har pågått i månader men nyligen gav SVT beskedet att Pernilla blir nya programledaren för Allsång på Skansen, efter sex år med Sanna Nielsen.

Pernilla Wahlgren om Allsången – dolde allt för barnen

Pernilla ha lyckats hålla hemligheten även för sina närmsta, så som dottern Bianca Ingrosso.

– Du höll ju den hemligheten jättelänge, jag fick ju reda på det för typ en vecka sedan, säger Bianca i talkshowen Biancas.

Annons

– Jag vet jag har varit duktig, svarar Pernilla.

Men det verkar minst sagt ha varit knepigt att gå runt med en sådan hemlighet som verkar betyda så mycket för Pernilla. Förut drömde hon om att bli inbjuden för att sjunga i programmet, nu kommer hon i stället stå som Allsångens ledare.

– Jag blev otroligt glad, tacksam och rörd när jag fick frågan, säger hon.

Pernilla som "Kalle Karlsson" – hemligheten om Allsången

Men hur gick det egentligen till? I lördagens program av Biancas berättar Pernilla mer om"sommer-giget" – och vem är egentligen Kalle Karlsson?

– Jag kommer inte ihåg riktigt det har ju gått ett tag liksom. Men det har varit superhemligt. Den som bokade taxi till mig när jag skulle åka dit visste inte ens vem jag var. Han sa bara "Jag vet inte vem du är jag vet bara att du är nya Allsång-ledaren", berättar Pernilla och fortsätter:

– Jag har gått under namnet Kalle Karlsson. Taxin stod utanför och väntade på mig och ba "Är det Kalle?".

Det är har alltså enbart varit en handfull personer som vetat om Pernilla nya jobb – vilka är "styrelsen" av programmet, för resterande personer som arbetar med Allsång på Skansen har hon varit Kalle Karlsson.

Men nu är nyheten äntligen ute. Och spännande ska det bli – en sommar med Pernilla, det ser vi fram emot!

Foto: TT

Annons