Splittring mellan Anja Pärson och Filippa Rådin: "Hur ska hon kunna förlåta mig?"

10 maj, 2023, 09:23 
Anja Pärson och Filippa Rådin

Anja Pärson och Filippa Rådin har tvingats till ett gemensamt beslut.

Annons

Anja Pärson och Filippa Rådin blev tillsammans 2008 och gifte sig sex år senare. Idag lever de ett tryggt, harmoniskt samboliv i Umeå med sina tre barn.

Men det finns också en hel del eld i förhållandet. När paret gästade TV4-programmet Bytt är bytt fick vi en inblick i parets relation.

Powerparet Anja & Filippa – valet för familjen
Powerparet Anja & Filippa – valet för familjen

Splittring mellan Anja Pärson och Filippa Rådin

Anja Pärson och Filippa Rådin
Anja Pärson och Filippa Rådin har problem att komma överens.

I slutskedet av programmet stod Anja och Filippa inför ett tufft val. Vilket av följande två objekt är värt mest pengar: en kristallkrona från 1700-talet eller en kristallskål från Orrefors?

Annons

Dilemmat blir så tufft att Filippa tappar tålamodet.

– Äsch, nu går jag hem, säger Filippa.

Filippa brinner för kristallskålen. Anja tror på kristallkronan – men är samtidigt rädd för att få fel.

– Men då tar vi Orrefors. Hur ska hon annars förlåta mig? Ni hör ju, hon är en ältare. Jag är van vid att förlora, säger Anja.

Men Filippa viker sig – och tur är väl det. Det visar sig att kristallkronan är värd 250 000 kronor, vilket också blir segersumman som Filippa och Anja får skänka vidare till UNHCR.

– Sån jävla bra magkänsla du hade, säger programledaren Renée Nyberg till Anja.

Anja Pärsons svåra kärleksbeslut med Filippa Rådin

Ni känner väl till bakgrunden till Anjas och Filippas kärlekssaga? Eftersom Filippa var gift med en man kom hennes kärlek till Anja med en rejält hinder. Första gången de sågs var när Anja besökte Filippas klädbutik. Utifrån detta uppstod en varm vänskap – som sedan blev mer än så.

Annons

– Vi reste ihop och jag hälsade på Anja i Monaco. Vi mejlade och pratade i telefon och blev varandras ventiler. Sedan började man fråga sig "varför tänkte jag på henne hela tiden?". Vi insåg att vi var kära, har Filippa berättat i en intervju i tidningen Mama.

För Anja var läget också minst sagt problematiskt. Hon blev det tredje hjulet – dessutom hade Filippa och exmannen en dotter tillsammans.

– Jag ville inte bryta upp en familj, orsaka smärtan i en skilsmässa. Jag ville göra det bästa för alla och samtidigt ta ansvar för mig själv och mina känslor. Både jag och Filippa kände att det här var för livet, sa Anja till Mama.

Annons