Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Splittringen mellan Sanna Nielsen och Lotta Engberg

19 aug, 2021, 05:00 
AvIndra Nordemar
Varje sommar underhåller Sanna Nielsen och Lotta Engberg det svenska folket med allsång i varsin stad. Men det finns en viss konkurrens mellan dem och programmen de leder.
Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Nu är båda allsångprogrammen över för säsongen. Lotta Engberg tackade för i år när "Lotta på Liseberg" hade säsongsavslutning under måndagskvällen. Dagen efter var det Sanna Nielsen tur då det var final i "Allsång på Skansen".

I det sista programmet gav Sanna Nielsen glädjebeskedet att hon återvänder i rollen även nästa år! Men hur ser framtiden ut för "Lotta på Liseberg"?

Lotta på Liseberg knappar in på Allsång på Skansen

Förra året gick tittarsifforna ner för "Lotta på Liseberg", men nu har andelen tittare ökat både online och på tv!

Enligt Aftonbladet visar mätningsbyrån MMS:s siffror att den genomsnittliga tittarsiffran för de sju första avsnitten ökat från fjolårets 721 000 till 766 000. Därmed knappar TV4:s allsång i Göteborg in på SVT:s berömda allsång i Stockholm.

"Allsång på Skansen" håller fortfarande ledning men jämfört med förra året har programmet tappat från 1 306 000 till 1 151 000 genomsnittliga tittare.

Annons

Bästa siffrorna sedan 2018

När den var final i den Lotta Engberg-ledda allsången häromkvällen fick programmet sina bästa siffror sedan 2018. I fjol var det 763 000 personer som såg avslutningsprogrammet, men i år ökade det rejält då hela 947 000 tittare satt bänkade i tv-sofforna.

Med andra ord ser framtiden ljus ut för "Lotta på Liseberg"! Men de som föredrar "Allsång på skansen" behöver inte hänga läpp, då det redan står klart att programmet återvänder nästa sommar i vanlig ordning.

Foto: TT

Annons