Spotify-grundaren köper anrika villan – för en halv miljard

Yuri Hasegawa/Redux / REDUX PICT
Daniel Ek investerar i ännu en fastighet på Djursholm, och prislappen ligger på makalösa 500 miljoner kronor, skriver Expressen.

Spotifygrundaren Daniel Ek, 37, har återigen investerat i en fastighet på Djurgården i form av den anrika villan på Gamla Djursholm, enligt uppgifter till Expressen.

När Expressen når den nuvarande fastighetsägaren vill han inte kommentera försäljningen, som han menar inte är klar.

– Affären är inte klar. Ni får återkomma. I övrigt har jag inga kommentarer, säger den nuvarande fastighetsägaren till Expressens reporter.

Huset är drygt hundra år gammalt och ritat av arkitekten Carl Westman, som även ligger bakom Stockholms rådhus. Det ligger på en halvö i exklusiva området Djursholm i Danderyds kommun, och bär på spår av forna tider i form av en registrerad fornlämning på tomten.

Massiva förändringar – underjordiskt spa

Nu planeras flera stora förändringar både på tomten och i villan. Enligt handlingar som Expressen har tagit del av handlar det bland annat om att återställa villan till ett enbostadshus, förvandla tennisbanan till pool och en underjordisk relax- och spaavdelning till huset.

Daniel Eks tidigare husköp i Djursholm skapade kontrovers när han ville riva Villa Dana, även den en anrik byggnad som han hade betalat 65 miljoner kronor för. Byggnadsnämnden gav först avslag med motiveringen att ”byggnaden har ett kulturhistoriskt värde, inte minst utifrån ett lokalhistoriskt perspektiv”, men Daniel Ek fick rätt i en överklagan till länsstyrelsen och huset är nu rivet.