Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

SR stoppar Zećira Mušovićs Sommar i P1: "Hur kunde de göra så mot mig?"

10 jul, 2024, 15:00 
Zecira Musovic
TT
Sveriges Radio har bestämt sig kring Zećira Mušovićs Sommar i P1.
Annons

Zećira Mušović blev en svensk sporthjälte över en kväll. Det var nämligen med sin makalösa insats i VM-åttondelen mot USA i fjol som hon skrev in sig i idrottshistorien för all framtid.

Stora delar av Zećiras avsnitt av Sommar i P1 handlar om just den matchen. Men nu har sommarpratet stoppats från att läggas upp på Spotify.

5 program i ”Sommar i P1” som väckt reaktionerBrand logo
5 program i ”Sommar i P1” som väckt reaktioner

Zećira Mušovićs Sommar i P1 stoppas

Det här är ett policybeslut från Sveriges Radio.

– Nu publicerar vi ytterligare titlar och program enbart i vår egen app och på vår hemsida. Närmare bestämt Sommar i P1 samt till hösten Morgonpasset i P3 och extra avsnitt av USA-podden, som är en satsning inför det amerikanska valet, skriver Sofia Wadensjö Karén, programdirektör Sveriges Radio, i ett uttalande på Sveriges Radios hemsida.

Annons

Det här gör SR för att säkerställa kontrollen över sitt eget innehåll.

– I vår app och på vår hemsida publiceras enbart innehåll som producerats med hjälp av professionella, journalistiska arbetsmetoder. Och det blir tydligare för användarna att Sveriges Radio är avsändare om man tar del av innehållet på vår egen plattform där det inte kopplas ihop med andra varumärken och andra avsändare. Sveriges Radios varumärke är, kort sagt, en garant för tillförlitligt innehåll, skriver Sofia.

Zećira Mušović: "Ögonen fylls med tårar"

Spotify-användarna går miste om ett väldigt känslosamt Sommar i P1. Zećira berättar öppenhjärtigt om sin ilska mot förbundskapten Peter Gerhardsson, som valde att dröja med besked om vem som som skulle vara förstamålvakt i åttondelsfinalen.

– Tränaren har inte bestämt sig vem som ska stå mot USA. Jag blir helt stum. ”Skämtar du?”, får jag ur mig. Därefter är det luddigt i huvudet. Jag känner hur ögonen fylls med tårar. Vad är det som händer? Håller min dröm på att tas ifrån mig? säger Zećira, som senare fick beskedet att hon skulle stå i mål.

– En lättnad sprids i min kropp. Jag pustar ut. Men snart byts det ut mot ilska som tar plats bredvid osäkerheten i mig. Hur fan kunde de göra så här mot mig? Låta mig tvivla? På bussen på väg till matchen ringer jag mamma. Hjärnan går på högvarv. Hon hör min oro. Hennes röst är precis vad jag behöver för att lugna mig.

Annons