Starka känslor i TV4 efter tv-bilderna på Birgitta Rasmusson – 6 månader efter hennes död

Birgitta Rasmusson hyllades under premiären av Hela sverige bakar 2021

Det blev ett speciellt första avsnitt av TV4-programmet Hela Sverige bakar. Bortgångna kakdrottningen Birgitta Rasmusson hyllades och tv-studion fylldes av känslor

Se rörande hyllningen till Birgitta Rasmusson i ”Hela Sverige bakar”
Slå på ljud

Den 5 mars avled kakdrottningen, och kokboksförfattaren, Birgitta Rasmusson efter en tids sjukdom. Hon blev 81 år. Birgitta, som kanske främst är känd för den omåttligt populära kokboken "Sju sorters kakor" (med över 3,7 miljoner sålda exemplar) var även domare i TV4-programmet Hela Sverige bakar och där blev hon snabbt tittarnas stora favorit.

Fina hyllningen i Hela Sverige bakar

Nu har en ny säsongen av programmet dragit igång och det blev ett känslosamt första avsnitt. I ett förinspelat inslag fick tittarna en tillbakablick på Birgittas resa i programmet – man hade bland annat valt att lyfta fram hennes härliga kommentar ”rasande elegant", som blev Birgittas signum under programmets gång.

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

Och tv-tittarna är rörande överens! Det var helt rätt av TV4 att hylla Birgitta på det här sättet – och hon är saknad nu när programmet är igång med en ny säsong.

”Så fin hyllning genomgående i avsnittet till allas vår bästa Birgitta Rasmusson! Så fint gjort av er på TV4! Jag blev riktigt rörd. Jo det var ”Rasande Elegant”, skriver en tittare i en kommentar till TV4:s Facebook-sida.

”Jättefin hyllning och jag saknar henne i programmet", skriver en annan.

"Det är tomt utan Birgitta!”, skriver en tredje.

Birgitta Rasmussons sista tid i livet

Förra året, när den nionde säsongen av programmet skulle spelas in, stoppades profilen från att medverka då hon var i riskgrupp för coronaviruset.

Det här blev början på en ny vardag för Birgitta.

LÄS MER: Walther Sommerlath – så var hans sista tid

Det sista året av Birgittas liv blev lugnare än tidigare. Kakdrottningen, som älskar att vara aktiv, tvingades ta ett steg tillbaka.

Att hon inte fick vara med i den nya säsongen av "Hela Sverige bakar" tog emot.

– Det känns mycket konstigt. Jag har suttit i karantän i sex veckor för att jag skulle kunna vara med. Men TV4 har den policyn, att såna här gamlingar vågar man inte ta med, sa hon då till Aftonbladet.

Foto: TT