Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stefan Odelberg fick lämna Bingolotto - trollade bort sig från egna avskedsfesten

30 aug, 2023, 14:00 
Samuel Björn
Stefan Odelberg
Foto: TT.
Programledaren förklarar varför han missade avskedsfesten - "var i en annan dimension".
Annons
Stefan Odelbergs okända karriär – varit magiker!Brand logo
Stefan Odelbergs okända karriär – varit magiker!

I april fick programledaren och trollkarlen Stefan Odelberg reda på att han till höstens säsong av Bingolotto kommer bytas ut mot Daniel Norberg. Efter tre år på Bingolotto valde Stefan att sluta med en show. Han trollade bort sig själv och kom inte tillbaka - inte ens till avtackningen av honom efter programmet.

Ny trollerishow i höst

Nu efter sin tid på Bingolotto väntar ingen vila för trollkarlen utan redan i oktober är Stefan åter igen aktuell - denna gång med en trollerishow i Göteborg.

När Svensk Damtidning får tag i Stefan sitter han i en taxi påväg mot att möta upp Christoffer Bendixen som är regissör av showen.

– Vi ska faktiskt tillverka lite av showen idag tänkte vi, berättar Stefan Odelberg för Svensk Damtidning och försätter.

Annons

– Nu är vi i fasen att det ligger massa post-it-lappar och vita visitkort fast med egenskriven text. Att flytta runt lapparna och bestämma vart och när saker och ting ska komma i showen är faktiskt en av de roligaste delarna i hela processen. Det är som lite som början av en deckare. Man vet vem offret är, man vet vart det händer, men man vet inte riktigt hur man tar fast gärningsmannen ännu.

Stefan Odelberg
Den 6 oktober drar Stefan Odelbergs nya show igång i Göteborg.

Fick inte förlängt kontrakt på Bingolotto

Den 23 juni gjorde Stefan sitt sista framträdande i Bingolotto. Detta eftersom att Folkspel valt att inte förlänga trollkarlens kontrakt utan istället plocka in Youtubeprofilen Daniel Norberg som andra part i programledarduon tillsammans med Lotta Engberg.

Beslutet gjorde Stefan besviken då han kommer sakna kontakten med publiken, berättar han. Men med premiären av hans show bakom hörnet får han snart underhålla igen.

Annons

– Jag känner ju så här att det som jag kände var den stora grejen det var ju att man missar chansen att få möta tv-tittarna på det sättet som man har gjort innan. Så det har ju varit ett glapp, men nu den 6 oktober då kommer jag ju möta alla de där tittarna igen, fast live!

Trollade bort sig från Bingolotto

Stefan gjorde en grandios exit från sin roll som programledare genom att trolla bort sig själv i sista programmets slut och inte komma tillbaka. Ett move som chockade såväl tv-tittarna som tv-redaktionen.

– Det var bara jag som visste om det. Ingen i redaktionen visste om det och inte heller någon på Folkspel.

Stefan Odelberg
Stefan Odelberg och programledarkollegan Lotta Engberg som lett Bingolotto tillsammans senaste tre åren.

Stefan har gjort samma manöver i ett program för 15 år sedan och är förvånad över folks förändring över att han gjorde det igen.

Annons

– Hur man kan bli förvånad av att Stefan Odelberg vill göra ett magitrick i slutet av sista programmet i Bingolotto?, säger Stefan och skrattar lite medans han ursäktar sig för att han pratar om sig själv i tredje person.

Missade sin egen avskedsfest

Trolleritricket fortskred inte bara till programmets slut utan även över den avskedsfest som planerats för Stefan Odelberg efter programmet - han dök nämligen inte upp där heller.

– Jag var ju borta liksom i en annan dimension, säger Stefan skämtsamt och fortsätter.

– Jag hade gärna velat vara med, men i och med att jag försvann så kunde jag ju liksom inte styra över det.

Stefan förklarar att han ville spexa till det lite under sin sista tid i programmet och förklarar att han lagt upp för ny programdel till Bingolotto i framtiden.

– Jag kände så här, jag vill överraska nu, jag vill göra något på ett roligt sätt.

– Dessutom så har jag ju lagt upp bollen för Bingolotto. Oavsett om jag kommer tillbaka någon gång i framtiden eller inte, så kan de ju när som helst använda ett magitrick när de vill få in en ny person. Eftersom någon har försvunnit, då kan ju någon dyka upp också. Så jag skulle säga att jag som den sanna entertainern man är gav järnet hela vägen.

Annons