Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stefan Odelbergs sorg – petades plötsligt från Bingolotto mot sin vilja: "Hade gärna fortsatt"

14 apr, 2023, 08:00 
Stefan Odelberg ersätts av Daniel Norberg i Bingolotto. Men det är inte hans egna beslut, berättar han.
Annons

Under torsdagen kom beskedet: den mångåriga programledaren Stefan Odelberg försvinner plötsligt från Bingolotto.

Istället är det Daniel Norberg som tar hans plats. Men det var inte ett beslut Stefan själv fattade. Nu berättar han om sorgen.

Bingolottos programledare – minns du alla?Brand logo
Bingolottos programledare – minns du alla?

Stefan Odelberg vill inte lämna Bingolotto

Ja, Lotta Engberg förlorar sin parhäst Stefan efter tre år vid varandras sida. Duon har roat tittarna, och inte minst varandra.

– Det är oerhört lätt. Vi passar ihop helt enkelt. Vi har en kemi som känns jättebra och är båda väldigt trygga med varandra. Att leda programmet med henne är en fröjd, har Stefan sagt till Svensk Dam.

Så varför lämnar tittarfavoriten då? Det är inte hans egna beslut. För Aftonbladet klargör han att Folkspels beslut att byta ut honom var en stor besvikelse.

Annons

– Jag hade gärna fortsatt, jag tycker det är världens roligaste jobb och jag tycker jag passar som handen i handsken. Jag har bidragit med saker som kommer ske till hösten och det hade jag gärna varit en del av, men de har valt att gå en annan väg och det får jag respektera, säger Stefan.

– Det är klart att jag kommer sakna Bingolottos tittare. Det har verkligen varit fantastiskt.

Leif "Loket" Olsson skakar hand med Stefan Odelberg
Två numer forna Bingolotto-programledare.

Därför tvingas Stefan Odelberg bort från Bingolotto

Det är alltså så att Stefans avtal går ut till sommaren, och istället för att förlänga det som han trott och önskat, har Folkspel som ligger bakom Bingolotto valt att byta ut honom.

Till Aftonbladet berättar Folkspel att det är för att förnya programmet och hålla det intressant, och bekräftar även att de känner till att Stefan gärna hade fortsatt om det var upp till honom.

Stefans ersättare är Daniel Norberg, 33. Han är komiker som slog igenom på Youtube, och har bland annat synts i TV4:s humorprogram Mumbo Jumbo, och vann första säsongen av Masked Singer.

Han är inte heller någon nykomling i Bingolotto-sammanhang, utan har gästat programmet flera gånger, och han går hem hos tittarna. I fjol var han till exempel nyårsvärd!

Daniel Norberg har tagit av sig masken efter vinsten i Masked Singer
Daniel Norberg gömde sig under godisautomaten.

Foto: TT

Annons