Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stefan Persson storköper H&M-aktier – igen

26 apr, 2018, 11:07 
AvJoakim Magne
H&M:s styrelseordförande och storägare Stefan Persson
H&M:s styrelseordförande Stefan Persson verkar inte få nog av att köpa aktier i bolaget han är storägare i. Bara under april har han köpt värdepapper för drygt två miljarder kronor.
Annons

Under torsdagen släpptes nyheten att Stefan Persson fortsätter att handla aktier i svenska klädjätten. Under de senaste dagarna har styrelseordföranden köpt värdepapper i H&M för 750 miljoner, skriver flera svenska medier.

Affären är Stefan Persson tredje jätteköp på ungefär två veckor. I förra veckan handlade han för 820 miljoner och 840 miljoner under förrförra veckan.

Totalt har H&M:s styrelseordföranden handlat aktier för omkring 2,3 miljarder – bara under april månad.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det visar att familjen Perssons tro på H&M är intakt och det är en tydlig signal att man tror på den väg man stakat ut, har Joakim Bornold, privatekonom och aktieanalytiker vid Nordnet, tidigare kommenterat om köpet enligt Expressen.

H&M-aktien har gått backat med 14 procent sedan årsskiftet och nästan 53 procent de tre senaste åren.

Annons