Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Steffo plötsligt i tårar i direktsändning – produktionen tvingas gripa in

14 maj, 2022, 07:00 
Steffo Törnquist

Steffo hade svårt att dölja sina känslor i Nyhetsmorgon.

Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Ibland blir inte allt som man tänkt sig, speciellt inte i direktsändning. Nyhetsmorgon sänds varje dag – live, så man kan ju tänka sig att det finns gott om utrymme för missar.

Programledarproffset Steffo Törnquist är inte ny i rutan, men ibland lyckas inte heller han lägga känslorna åt sidan i Nyhetsmorgon. Här gick det så långt att det var svårt att fortsätta med det planerade inslaget.

Tvingas bryta intervjun

Det är inte första gången saker och ting inte går enligt plan i Nyhetsmorgon. Som tur är, är stämningen ofta lättsam, och ett mindre snedsteg behöver inte innebära några större konsekvenser.

Bara för två veckor sedan var oturen på besök i studion, med ett dråpligt teknikfel. Steffo Törnquist var dramats huvudperson även då, och intervjuade gästen tillsammans med Sofia Geite.

Helt plötsligt blir det svårt att höra vad gästen säger, och ljudet knastrar och sprakar. När programledarna konstaterat att det är mikrofonen som strular tar Steffo det djärva beslutet – han låter gästen prata i hans mikrofon.

Annons

Märkligt nog var det ingen handhållen mikrofon, utan den som är nästintill osynlig, och är fäst vid ansiktet. Det hela ledde till udda scener i rutan, och intervjun bröts, men ordningen var snart återställd.

Ber om ursäkt

Denna gång var det en historia från en tittare som helt enkelt var för mycket för Steffo, och fick honom att reagera bortom planerna. Relationsaktuten var på besök, ett segment med två psykologer som ska diskutera inskickade relationsdilemman.

Tydligen var ett scenario som en tittare skickat in allt för dråpligt för Steffo – och han fullständigt bryter ihop.

– ”När min man borstar sina tänder så låter det som han ska kräkas. Jag tror han använder borsten i gommen, så att det kan reta kräkreflexen och därmed hostar och fräser snor och slem som han spottar ut i handfatet”, läser Sofia Geite upp, och Steffo börjar omedelbart att fnissa.

Men fnisset tar inte slut, och psykologen blir märkbart påverkad av Steffos skratt, hon blir distraherad av skrattet som hörs i bakgrunden.

Annons

Till slut måste någon bakom kameran gripa in och hämta en servett till Steffo. Han skrattar så mycket att han måste torka tårar – och glasögonen måste tas av.

När inslaget är slut, har Steffo knappt hämtat sig.

– Steffo har aldrig varit såhär tyst, skojar Sofia Geite.

– Sorry, säger Steffo och lyfter båda händer i en avväpnande gest.

– Vi ska säga förlåt först, för att vi skrattade bort det här, avslutar hon innan det är dags att gå vidare i programmet.

Foto: TV4

Annons