Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Steffo Törnquist avslöjar sin sjukdom – kan inte dölja det längre

03 nov, 2023, 16:00 
Steffo Törnquist
Steffo Törnquist avslöjar att han lider svårt av en sjukdom.
Annons

Steffo Törnquist har hunnit bli 67 år gammal – men det märks inte när man tittar på Nyhetsmorgon. Han dyker upp säsong efter säsong, tillsynes med samma energi, samma uppsluppna humor och sköna stil.

Men faktum är att Steffo bär på en sjukdom. En illasinnad sådan, som ställer till med bekymmer för många av landets äldre.

Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”Brand logo
Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”

Steffo Törnquist avslöjar sjukdomen – lider svårt

Steffo skriver själv om detta på Instagram, till en bild på hunden Minoo, som nyligen gästade Nyhetsmorgon för ett inslag om äldre hundars hälsa.

Minoo har artros – precis som Steffo själv.

"Minoo och jag bondade direkt. Det är ju inte bara seniora hundar som kan ha artros, det gäller ju seniora programledare också. I smärtan fann vi varann", skriver Steffo.

Annons

Artros är en ledsjukdom som kan komma med svåra smärtor och stelhet. Ungefär var fjärde person över 45 beräknas lida av den.

Steffo Törnquist om smärtorna: "Som en kniv rakt i högerknäet"

Steffo har tidigare berättat att han fått genomgå flera ingrepp för att få till en hanterbar tillvaro, mitt i smärtan.

– Ja, det är artros, båda meniskerna är trasiga, slitit av korsband och ledband. Jag har opererats fem gånger total. Nästa steg är att byta knät. Varje gång de har varit inne och petat, så triggar det artrosen, så nästa gång får de göra något stort, har Steffo berättat i en intervju med Expressen.

– Jag har så ont att jag inte kan stå på knä eller gå ner i djupa knäböj. Och jag älskar ju att vara i skogen och jaga. Jag går ju som en gubbe nu. Ser jag en film på mig själv då tror jag inte att det är jag. I vissa lägen är det som en kniv rakt in i högerknät.

Trots smärtan kämpar Steffo på i Nyhetsmorgon. Det ska han ha en eloge för!

Annons