Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Steffo Törnquist avslöjar uppgörelsen i äktenskapet med Caroline – i direktsändning

27 maj, 2024, 05:30 
Vendela Lönnqvist
TT
Här avslöjar Steffo vad han och frun har kommit överens om i relationen…
Annons

Under fredagens Nyhetsmorgon var det Steffo Törnquist och Maria Forsbloms tur att ratta programmet.

I ett av inslagen var psykologen Anna Bennich inbjuden för att reda ut begreppet ”mikrootrohet” och svara på tittarnas frågor.

Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”Brand logo
Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”

Psykologen förklarar ”mikrootrohet”

Men först och främst – vad innebär ”mikrootrohet”?

– Begreppet har använts under några års tid, och det avser att beskriva en serie handlingar som inte är helt tydliga. Det är handlingar som indikerar att jag är lite emotionellt engagerad i någon person utifrån. Och det kan finnas liksom gränsdragningar där som inte är lika tydliga, inleder Anna och fortsätter:

– Till exempel, man tar kontakt med sin gamla ungdomskärlek på Facebook, vad kul och trevligt. Och sen sätter igång och skriva, kanske inte prata jättemycket om partnern man har. Man undanhåller det för partnern, det är ingen idé att oroa någon i onödan och sådär. Att det handlar lite mer om att röra sig i gränslandet för vad som är okej eller inte.

Annons

Steffo avslöjar läsarfrågan

Steffo fortsätter sedan genom att läsa upp en fråga som tittaren Nora har skickat in:

– Nora frågar, hur vet man om ens partner är mikrootrogen? Min kille lägger ofta ifrån sig telefonen upp och ner på bordet när vi äter eller ser på tv. Och jag tycker att han verkar scrolla telefonen inne på toan. Är det ett tecken på att han gör saker där med andra?

Anna Bennich menar att det finns flera olika förklaringar på ett sådant beteende, exempelvis att man inte vill bli störd av telefonen när man äter mat eller ser på tv, eller använder mobilen som underhållning medan man sitter på toaletten.

Kan bli destruktivt

Anna menar att det i slutändan handlar om att kommunicera, men Steffo kommer med ett annat råd:

Annons

– Kan man inte också erbjuda att säga att om du vill så kan du när som helst titta i min telefon?

Det tycker inte Anna är en bra väg att gå, eftersom det lätt kan leda relationen in i destruktiva mönster om man ständigt ska ha tillgång till varandras privata rum.

– Det där kan ju också användas i destruktiva relationer. ”Nu får du visa upp vad du har skrivit, vad du har sagt, vad du har gjort”. Det blir inte vilsamt alls att ha den tillgången, svarar Anna.

Steffo avslöjar uppgörelsen i äktenskapet med Caroline

Men Steffo står stadigt kvar vid sin åsikt – eftersom han själv erbjudit det i sin relation.

– Nej, men i positiva relationer, typ mitt äktenskap, så har jag sagt till min fru att hon får titta i min telefon. Men hon har aldrig velat titta i den, skrattar programledaren.

Annons