Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Steffo Törnquist drabbad av familjetragedi: "Jag var med när han dog"

19 apr, 2024, 22:00 
Jonas Ekströmer/TT
Steffo Törnquist berättar om familjetragedin som drabbat honom.
Annons

Steffo Törnquist har blivit en institution i Nyhetsmorgon-soffan. En oumbärlig morgontradition för hundratusentals svenskar.

Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”Brand logo
Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”

Men bakom den perfekta tv-fasaden bär Steffo på tunga sorger.

Steffo Törnquist drabbad av familjetragedi

En av dem rör pappa Bo. Han drabbades av prostatacancer och gick bort efter en dränerande, hemsk kamp. Steffo har berättat om Bos sista tid i Blå kokboken, en intervjubok av journalisten Anna Benson.

Steffo Törnquist
Steffo, man ser att du bär på ett mörker!Jonas Ekströmer/TT

– Jag var med honom när han dog. Sista andetaget. Han släppte taget när allt var klart med mamma och hennes boende. Han ville veta hur allt skulle bli. Hon bodde på hem, säger Steffo i boken.

Annons

– Vi hade några bra snack, pappa och jag. Det hade vi i och för sig alltid, men de i slutet var extra viktiga. “Du tar väl hand om mamma?” frågade han. “Det är lugnt” sa jag. Och då släppte han taget och så dog han.

Steffo berättar att pappans öde förde familjen samman.

– Syrran, jag och mamma vakade över honom de sista två dygnen. Jag kan ju inte alla stadier och hur det blir när han blir kall och så. Sjukvården vet ju precis, säger han.

Steffo Törnquist om sorgen: "En hedersman"

Steffos mamma Nancy gick bort för fyra år sedan. Men han vägrar låta minnena av föräldrarna blekna. Han lägger fortfarande upp bilder av dem på Instagram, i samband med födelsedagar.

Annons

"Idag tänker jag lite extra på pappa. Han är borta sen rätt många år, men hans födelsedag är ändå hans födelsedag. Pappa var i sanning en hedersman ❤️", skrev Steffo i ett inlägg.

Annons