Attacken på Steffo Törnquist i sändning – vill få bort honom från Nyhetsmorgon

10 mar, 2023, 09:00 
Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist blev utsatt för en attack i Nyhetsmorgon.

Annons

Steffo Törnquist har blivit en egen institution i Nyhetsmorgon-soffan. En omistlig morgontradition för hundratusentals svenskar.

Det finns många anledningar till varför han är så populär – och hans frispråkighet är en av dem. Den fick han demonstrera i en intervju med Aftonbladet, när han fick frågan om vad som är hemligheten bakom Nymos framgång:

– Det hjälper också till att SVT är så tråkiga. Det hade varit roligare med lite mer konkurrens så att vi behövde stå på tårna och utveckla oss mer. Nu finns det en risk att vi blir en fat cat och det är inte bra, sa Steffo.

5 saker du inte visste om Steffo Törnquist
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Steffo Törnquist i bråk – vill få honom att lämna TV4

Det här plockades upp av SVT och konkurrenten Morgonstudion. De ringde upp Steffo på videosamtal och konfronterade honom direkt i sändning.

Annons

Men Steffo hade svar på tal.

– Jag kan ge er ett generellt råd. Fast egentligen tycker jag att ni är ganska bra. Det är väldigt vanligt inom vår yrkeskår att man tror att om man är allvarlig så är man också seriös, så är det inte. Man kan vara lättsam och trevlig men ändå vara seriös. Om ni drar ut pinnen tror jag också det kan bli bättre, sa Steffo.

– Jag hatar er inte. Jag tycker det är toppen att ni är så tråkiga, skojar Steffo.

Kuppen mot Steffo mitt i sändningen

Men fejden tog inte slut där. Under fredagsmorgonen fortsatte den, när Steffo och Sofia Geite intervjuade kollegan Parisa Amiri inför helgens Oscarsgala. Då dök SVT:s utrikeskorrespondent Fouad Youcefi plötsligt upp bakom Parisa, med en skylt i högsta hugg.

Annons

"STEFFO! SVT ÄR SKITKUL", stod det på skylten.

– Du har en hälsning här bakom, sa Parisa och vred telefonen för att Steffo och Sofia skulle se. Programledarduon skrattade gott – och än mer när Fouad vände på sin skylt och visade baksidetexten: "KOM ÖVER".

– Nej, vi håller fast honom här, sa Sofia och tog ett fast grepp om Steffos arm.

När samtalet var avslutat såg man att Steffo var kungligt road av kuppen.

– De har skärpt sig på SVT, sa Steffo.

– En åthutning från dig igår och så ordnar det upp sig, svarade Sofia.

Annons