Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Steffo Törnquist och Leif Mannerström i bråk: "Ett arsle"

06 dec, 2021, 16:00 
Leif Mannerström och Steffo Törnquist

Leif Mannerström och Steffo Törnquist har hamnat i öppet bråk.

Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Leif Mannerström är en auktoritet när det gäller matlagning. Han har varit en del av juryn i "Sveriges mästerkock" många år och nyligen medverkade han i specialsäsongen ”Sveriges mästerkock VIP”.

Och Leif är inte känd för att skräda orden. Tvärtom – när han har en åsikt basunerar han ut den.

Leif Mannerström och Steffo Törnquist i bråk

Leif Mannerström och Steffo Törnquist
Leif Mannerström och Steffo Törnquist – att de alltid ska bråka!

Så har han gjort med en av sina stora aversioner: socker i rödvinssås.

– Jag tycker att det är för mycket socker. Jag förstår inte vem fan som har hittat på det. Det är någon kockjävel från Göteborg som har gjort det från början, har han sagt i "Sveriges mästerkock".

Det här är något som Leif senare återkommit till.

– Jag vet inte vem som har hittat på det där att man ska ha karamell och socker i varenda rödvinssås. Det ska man inte ha. Det är inte gott, säger han i en intervju med Expressen.

Annons

– Folk tror att man ska vräka i massa socker, och desto exklusivare socker desto finare. Men det ska man inte. Det finns inget socker i rödvinssås.

Detta är dock inget okontroversiellt. När Steffo Törnquist gästade Morgonpasset i P3 kom just detta med rödvinssås upp för diskussion.

– Jag har länge fört tesen att Mannerströms ”socker i rödvinssås-förbud” är ett jättestort problem, säger programledaren Linnéa Wikblad och får medhåll av Steffo:

– Linnéa har helt rätt, jag är på hennes sida i kampen mot Leif Mannerström.

Orden som inte hördes

Linneas programledarkollega David Druid avslöjar då att Steffo vädrat lite agg gentemot Leif när mikrofonerna inte var på.

– Jag tror att du till och med under en låt, som du säkert inte ville skulle komma fram ”on air”, kallade Mannerström för ett jävla arsle, säger David.

För Steffo är det självklart att Leif har fel i såsfrågan.

– Vill man ha rödvinssåsen riktigt god ska man ha lite socker i början, som man karamelliserar och fräser lite lök i, säger han i programmet.

Annons