Steffo Törnquist överenskommelse med TV4 – då kan han lämna Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist.

Steffo Törnquist.

Den populära tv-personligheten berättar om framtiden.

Steffo Törnquist, 66 har varit hos TV4 sedan 1990 och han har blivit en väldigt populär programledare. Han är mest känd för sin roll som programledare i Nyhetsmorgon.

Men trots hans framgång hos kanalen så erkänner han för Expressen att han har försökt sluta – flera gånger.

– Det har jag sagt i 15 år nu, så jag har ingen trovärdighet när jag säger så, säger han till Expressen.

Men TV4 och den folkkära programledaren har gjort en överenskommelse – för att få honom att stanna.

– Det är att jag håller på till jag inte vill hålla på. Eller till kanalen vill kasta ut mig, men det har de inte hittills signalerat att de vill. Det löper på till vi ledsnar.

Steffo Törnquist berättar om framtiden i tv.

Jonas Ekströmer/TT

Steffos hektiska liv

Steffo Törnquist erkänner också att hans hektiska liv inte kommer att sakta ner, även om han går i pension. Han menar på att han kommer att fortsätta jobba med en av hans största passioner – skrivandet.

– Jag saknar skrivandet. Jag har skrivit massa böcker och har varit skribent och krönikör i en massa år. Att skriva för jävla roligt. Det kan jag ju göra hela livet, även om jag är 100 år. Är man 100 år kanske man inte passar i tv, säger han.

Gör sig redo för valrapportering

Men än finns det uppgifter som han ser fram emot att ta sig an. Steffo Törnquist berättar att han kommer att tillbringa sommaren i Sverige för att kunna förbereda sig på bästa sätt inför kommande politiska val.

– Svensk politik är ett av de ämnena jag tycker är allra roligast att hantera journalistiskt. Det är intressant för mänskligheten, och det är både intressant och kul för en journalist, för en murvel. Det vill jag inte missa. Det kommer att prägla min agenda under hösten.

Så det ser ut som att vi kommer att få se Steffo Törnquist i rutan ett bra tag till, vilket vi är väldigt glada för!