Steffo Törnquist byter namn – sanningen bakom det drastiska beslutet

Nyhetsmorgon-veteranen är för många känd som Steffo Törnquists, men det har aldrig varit hans riktiga namn – förrän nu.

Slå på ljud

Steffo Törnquist är i dag mest känd för sin programledarroll i Nyhetsmorgon. I hela sexton år har han och parhästen Jenny Strömstedt varit en favoritduo hos tittarna. Men Steffo har varit en del av TV4 betydligt längre än så.

Det var i början på 90-talet som 65-åringen började arbeta på kanalen, då syntes han i rutan i ”Steffo – din tröst i natten”, vilket var TV4:s första talkshow någonsin.

Han charmade snabbt svenska folket och sedan dess har han minst sagt haft en framgångsrik karriär, både i och utanför rutan.

Vid sidan av programledaryrket skriver han böcker, främst om mat och dryck vilket ligger honom varmt om hjärtat.

Steffo Törnquists namnbyte – det heter han egentligen

Men faktum är att det hade kunnat stå ett helt annat namn på böckerna och i tv-rutan – nämligen Bo-Stefan Törnquist. Nu berättar han om den okända missen vid födseln.

– När jag föddes blev namnregistreringen fel. Stefan Bo Törnquist skulle det vara, utan bindestreck. Bo som andranamn efter pappa, säger Steffo till Hänt.

Genom livet har det felaktiga namnet orsakat en hel del problem för TV4-profilen, framför allt när det kommer till det praktiska. Men trots det valde han att behålla det, fram till nyligen.

– Av hänsyn till min mamma, som ju gav mig namnet en gång, så väntade jag tills hennes bortgång med att formellt ändra.

– Hon gick bort för ett år sen och numera heter jag därför också formellt Steffo Törnquist, vilket underlättar i praktiken.

Foto: TT

LÄS MER: Steffo Törnquists vädjan – vill byta ut Jenny Strömstedt efter missförståndet

LÄS MER: Steffo Törnquists framtidsbesked – kan lämna TV4 efter mångmiljonsuccén

LÄS MER: Chocken! Steffo Törnquist berättar om pengarna – 40 miljoner kronor