Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Steffo Törnquists ilskna protest i Nyhetsmorgon – efter uppsägningen

05 maj, 2023, 13:00 
Nyhetsmorgon – Steffo Törnquist

Efter den omskrivna uppsägningen kände sig Steffo Törnquist manad att protestera i direktsändning!

Annons

Det finns många anledningar till att Steffo Törnquist är så populär bland alla som följer Nyhetsmorgon. En av dem är att 67-åringen aldrig varit rädd för att säga vad han tycker. Om han ser något som han upplever som fel – då ryter han ifrån.

Men inte alltid med ord. Ibland väljer han ett annat uttryckssätt.

5 saker du inte visste om Steffo TörnquistBrand logo
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Steffo Törnquist protesterar efter skandalen

Steffo Törnquist
Steffo Törnquist visar väldigt tydligt vad han tycker!

I dagens Nyhetsmorgon bar Steffo en hawaiitröja. Många kanske undrade varför, men det hade en naturlig förklaring. Tröjan var Steffos ilskna protest.

Annons

– Man kan ju tycka att det ska vara ett visst mått av frihet, att alla exempelvis ska få ha på sig hawaiiskjortor på jobbet. Men alla får inte det, säger Steffo i fredagens avsnitt av Nyhetsmorgon.

Steffo har uppenbarligen likt många andra upprörts av Ulf Byströms öde. Ulf är skolvaktmästaren som sa upp sig i protest när Hvitfeldtska gymnasiet förbjöd honom från att bära sina älskade hawaiitröjor på jobbet.

– Jag blev tillsagd att jag skulle ha mina arbetskläder. Då sa jag nej tack, och valde att ha på hawaiiskjorta ändå. Vi skulle bära svart för att vaktmästaren skulle synas bättre, säger Ulf, som gästade Nyhetsmorgon via videolänk.

"Eleverna har blivit upprörda"

Men för Ulf är det viktigt att själv kunna välja vad han har på sig.

– Det började när jag jobbade som slöjdlärare, och hade mycket små tjejer och killar. Killarna befann sig oftast framför mig som en grupp apor medan tjejerna befann sig i bakgrunden. För att tjejerna skulle må bra började jag använda kläder som det stod ”girl power” på, och mycket rosa, för att kunna lyfta tjejerna i klassen. Det fungerade bra, säger Ulf i programmet.

Idag ska både lärare och elever på Hvitfeldtska gymnasiet bär hawaiitröjor för att hedra Ulf.

– Eleverna har blivit upprörda, till min stora glädje. Även lärare och ledning har varit väldigt arga på det här. Idag blir det en fantastisk manifestation, säger Ulf, som i slutet av segmentet fick en fråga från Steffo:

– Vad tycker du om min skjorta då? Snygg va?

– Den är oerhört vacker, svarar Ulf och skrattar.

Annons