Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Steffo Törnquists svåra sjukdom – förändringen syns i Nyhetsmorgon: "Se själva"

14 nov, 2023, 16:30 
Steffo Törnquist
Nu kommer den att synas, Steffo Törnquists sjukdom.
Annons

Steffo Törnquist har nått den hedervärda åldern 67. Det innebär att han tillhör de äldsta på TV4 – men än så länge verkar Steffo inte nära några planer på pension.

Han kör vidare i Nyhetsmorgon precis som tidigare, trots att kroppen börjat säga ifrån. Steffo lider nämligen av en sjukdom som kraftigt begränsar hans rörlighet och som kommer med svåra smärtor.

Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”Brand logo
Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”

Steffo Törnquist sjuk – berättar själv

Vi pratar om folksjukdomen artros. Ledsjukdomen som drabbar ungefär var fjärde person över 45. Steffo har varit öppen med att han kämpat med artros i flera år.

Annons

– Ja, det är artros, båda meniskerna är trasiga, slitit av korsband och ledband. Jag har opererats fem gånger total. Nästa steg är att byta knät. Varje gång de har varit inne och petat, så triggar det artrosen, så nästa gång får de göra något stort, har Steffo berättat i en intervju med Expressen.

– Jag har så ont att jag inte kan stå på knä eller gå ner i djupa knäböj. Och jag älskar ju att vara i skogen och jaga. Jag går ju som en gubbe nu. Ser jag en film på mig själv då tror jag inte att det är jag. I vissa lägen är det som en kniv rakt in i högerknät.

Steffo Törnquist dyker upp förändrad i Nyhetsmorgon

Nu har vi fått en uppdatering kring Steffos mående. Han har lagt upp en bild på en himla massa skor, sina egna, inför ett besök hos en sulexpert.

"Haltar ju stundom som en jävla anka, mina knän är kass, så nu är jag hos sulexpert och ser om det blir bättring börjar med 5-6 par, så får vi se. Du kan själv se resultatet i rutan på torsdag. No more anka är planen", skriver Steffo.

Annons

Då räknar vi ner till torsdag – och hoppas få se en glad och smärtfri Steffo i rutan!

Annons