Steffo Törnquists vädjan – vill byta ut Jenny Strömstedt efter missförståndet

Steffo Törnquists vädjan – vill byta ut Jenny Strömstedt efter missförståndet

Vanligtvis ser vi dem tillsammans i Nyhetsmorgon. Men nu syns Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt i ett nytt program – som inte verkar klaffa för programledarduon.

Jenny Strömstedts utspel om kungafamiljen: "Förlåt Victoria..."
Slå på ljud

I hela sexton år har Nyhetsmorgon-veteranerna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist varit en favoritduo hos tittarna. Under åren har de även skapat ett starkt band till varandra, både i och utanför studion.

– Vi täcker upp för varann, tänker oftast lika, vill alltid varann väl, och så är vi båda lika förtjusta i såväl allvar som löjligt. Vi bestämmer aldrig vem som ska säga vad, vi följer aldrig manus, det bara flyter på ändå, har Steffo berättat för Hänt.

Nu syns radarparet i ett nytt format, där de inte riktigt synkar lika bra som i Nyhetsmorgon...

Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt i nytt tv-program

En annan folkkär duo är Erik Haag och Lotta Lundgren, som både är kollegor och ett par.

De har i sina program tagit med svenska folket genom Sveriges historia, och nu gör de det igen i nya "Big Bang".

– Lotta och jag tycker att det känns roligt att vi får fortsätta göra underhållningsprogram om historia. Drömmen är att folk ska tycka att historia är intressant och kul, sa i ett uttalande Erik inför premiären.

Programmet går ut på att svenska kända profiler tävlar mot varandra i par, där de får sätta sina historiekunskaper på prov genom att svara på olika typer av frågor.

I ett av avsnitten tog Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist plats i båset tillsammans för att tävla mot musikern Uje Brandelius och skådespelerskan Therese Hörnqvist.

Steffo Törnquists vädjan: "Kan jag byta ut Jenny?"

Även om Steffo och Jenny ofta skojar till det med varandra i Nyhetsmorgon så finns det självfallet en gräns för hur pass skämtsamma de kan vara i direktsändning, de är ju trots allt på jobbet då.

Men nu satt de i stället på andra sidan programledarstolen. Jenny och Steffo har alltid en charmig jargong men när tävlingsnerverna slår till blir den extra markant – det fick tittarna se i Big Bang.

Under tävlingen låg duon under då Jenny missförstod en fråga. Steffo kollade då lite smått argsint på henne och utbrast skämtsamt:

– Kan jag byta ut Jenny?!

Det fick han givetvis inte, och tävlingen slutade med en förlust för parhästarna.

Foto: TV4

LÄS MER: Steffo Törnquists framtidsbesked – då lämnar han Nyhetsmorgon

LÄS MER: Steffo Törnquist tappar hakan i direktsändning – efter kollegans intima kommentar

LÄS MER: Beslutet: Steffo Törnquist försvinner helt från TV-rutan