Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Steffo utsatt för bedragare – avslöjandet om bisarra bluffen: ”Sopa till...”

24 okt, 2023, 14:00 

Steffo Törnquist är inte nöjd med skämtet.

Annons

Steffo Törnquist är starkt förknippad med TV4. Det är den kanalen som han har huserat på i flera år och varit en viktig kugge i det som format Nyhetsmorgon till vad det är i dag.

Jenny Strömstedts krav på Steffo TörnquistBrand logo
Jenny Strömstedts krav på Steffo Törnquist

Med åren har han blivit en av kanalens mest uppskattade och omtyckta programledare. När han syns i Nyhetsmorgon är tittarna inte sena med att hylla hans sätt att hantera nyhetsflödet och gästerna i studion.

Han har alltid varit kanalen trogen och att han skulle ta uppdrag för en annan kanal känns uteslutet.

Steffo Törnquist
Steffo Törnquist syns ofta i rutan med parhästen Jenny Strömstedt.

Steffo Törnquist utsatt för bluffmejl

Därför blev han nog aningen paff när det damp ned ett mejl i inkorgen från en person som utgav sig för att vara SVT:s tidigare programdirektör Jan Helin och frågade om han ville ha ett jobb.

Annons

”Hej Steffo! Det ingår i mitt uppdrag som programdirektör på Sveriges Television att fråga mig för och sedan utse en julvärd. Min fråga är därför hur du ställer dig till att jobba julafton i år”, stod det i mejlet.

”Sopa till skämtare!!”

Men det tog inte lång tid för Steffo att syna bluffen. Det visade sig att personen bakom mejlet inte gjort tillräckligt bra grundarbete för att lura en så erfaren programledare som Steffo.

”Skämtaren har gjort kass research. 1. Jag känner Janne Helin, vi har fysiskt setts 3-4 ggr den senaste månaden 2. Han är inte längre maktgubbe på SvT utan hos Bonniers 3. Det är fel kanal 4. Jag vet redan nu att jag sitter i rutan på fyran på julafton. Sopa till skämtare!!”, skriver Steffo på Instagram.

Glädjebeskedet: ”JAAAA”

Ja, hantverket bakom mejlet var kanske inte så väl utfört. Samtidigt så fick mejlet Steffo att bekräfta den roliga nyheten att han och Jenny Strömstedt kommer att sitta i TV4 på julafton.

”BRAVO!!!! Så uppmärksamt, så klart man är 4:an trogen, även julafton!”, skriver en person i kommentarsfältet.

”Blir nyfiken vem den egentliga avsändaren är. Men ja, Steffo på 4an i jul är bra”, skriver en annan.

”Steffo som julvärd på 4:an JAAAA blir då en kul jul”, skriver en tredje.

Foto: TT

Annons