Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stig Salmings stora sorg: Mamma Karin har gått bort – veckor efter Börjes död

20 dec, 2022, 14:00 
https://image.svenskdam.se/image-8910732?imageId=8910732&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Ibraheem Alsalman

Nu berättar Stig Salming om den stora sorgen efter att ha förlorat Börje Salming och mamma Karin på kort tid.
– Jag måste säga att det var väldigt, väldigt svårt och tungt med tanke på vad vi gått igenom från det vi var små, säger Stig Salming till hockeysverige.se.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Här bryter Börje Salming ihop – efter orden om dödsbeskedetBrand logo
Här bryter Börje Salming ihop – efter orden om dödsbeskedet

Det var torsdagen den 24 november som Börje Salming gick bort, efter en kamp med sjukdomen ALS. Salming, en stor, svensk idrottsikon, hade hyllats stort bara veckan före, dels i Toronto där han spelade med Maple Leafs, dels i Stockholm och i samband med tidernas hockeygala.

En hel idrottsvärld sörjde en legendar som gick bort alldeles för tidigt. Brodern Stig Salming berättar vad Börje betydde för honom och hockey som sport.

– Om jag tänker på Börje i första hand så har han haft en otrolig hockeykarriär där han lyckades med allt som man egentligen kan tänka sig. Från Kiruna, ner till Brynäs och sedan vidare till Toronto. Det är bara att konstatera att det vi sett av uppvaktningen senaste tiden gör att man förstår man vilket genomslag han haft, säger Stig Salming till Hockeysverige.se.

Annons

Stig Salmings stora sorg: Mamma Karin har gått bort – veckor efter Börjes död

Stig Salming sörjer även mamma, Karin Salming, som i veckan gick bort, 95 år gammal.

– Jag måste säga att det var väldigt, väldigt svårt och tungt med tanke på vad vi gått igenom från det vi var små. Att sedan inte få fortsätta livet där vi hade mycket kontakt med varandra. Det är väldigt, väldigt tungt faktiskt. I dagarna har även vår mamma gått bort och vi fick inte vara med om den stunden tillsammans. Att Börje inte fick vara kvar då känns jävligt, säger Stig och fortsätter:

– Jag var enkom upp för att tala om för henne när det skedde att Börje gått bort.

Stig Salming berättar även om sista tiden med Börje och säger att det var i somras de kunde prata med varandra ordentligt.

– Sista dagarna… Jag var i Stockholm efter Avicii-grejen (de enorma hyllningarna). Då såg jag att han tröttnade ur ordentligt. Sedan gick det bara några dygn innan jag fick ett meddelande att det på upphällningen. Jag hann fram och fick hålla honom i handen sista timmen innan han tog sitt sista andetag.

Svensk Damtidning har försökt nå Stig Salming för en kommentar.

Annons